четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3643 прочитания

    HR2HR: Магдалена Сергиева и Бисерка Янева

    Магдалена Сергиева - Директор „Човешки ресурси и администрация“ в Престиж-96, интервюира Бисерка Янева, която оглавява Дирекция „Човешки ресурси“ в Асарел-Медет
    03 август 2022, 15:37 a+ a- a

    Магдалена Сергиева - Директор „Човешки ресурси и администрация“ в Престиж-96 (вдясно), интервюира Бисерка Янева, която оглавява Дирекция „Човешки ресурси“ в Асарел-Медет

    Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

    В новия разговор от поредицата HR2HR Магдалена Сергиева - Директор „Човешки ресурси и администрация“ в Престиж-96, интервюира Бисерка Янева, която оглавява Дирекция „Човешки ресурси“ в Асарел-Медет.

    Бисерка Янева оглавява дирекция „Човешки ресурси“ в Асарел-Медет от месец януари 2020 г. Над единадесет години е била Директор „Администрация и човешки ресурси“ в производственото предприятие на Ийстман Кодак в България, а впоследствие над осем години е била HR Директор в Кауфланд България. Завършила е право в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и „Управление на човешките ресурси“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Кариерата й е започнала като научен сътрудник в Юридическия факултет на Софийския университет и после е продължила като юрисконсулт в държавната администрация, преди да се развие в областта на човешките ресурси в частния бизнес.

    Магдалена Сергиева е Директор „Човешки ресурси и администрация“ в Престиж -96 АД. Магдалена е магистър  по „Човешки ресурси“  от  НБУ  и има бакалавърска степен по „Финанси“ от УНСС. Притежава сертификация по „Стратегическо управление на човешките ресурси“ към Cornell University, САЩ. Има над 20-годишен професионален опит в областта на човешките ресурси и администрацията. От 2000 г. досега е заемала ръководни позиции във водещи международни и български компании от бързооборотния производствения сектор. За приноса си в развитието и утвърждаването на успешните практики в областта на човешите ресурси Магдалена получава и специалната награда на журито в една от най-престижните категории „HR директор на годината“ в рамките на годишните HR награди за 2017, организирани от Българската асоциация за управление на хора. В периода 2019 - 2022 година е член на Управителния съвет на БАУХ.

    Коя е Бисерка Янева извън професията и как стартира работа в HR сферата? Кои са най-трудните моменти в кариерата, уроците по пътя и нещата, с които най-много се гордее? Вижте разговора във видеото: 

     

    Какво е да си част от лидерския екип на Асарел-Медет и какво кара един HR професионалист да гори в работата си? Кава е ролята на дигитализацията и технологиите в бизнеса на Асарел-Медет и в частност в HR функцията? Ще измести ли изкуственият интелект хората? Как се изгражда успешна работодателска марка в малък град и как се привличат младите хора? Кои са най-важните фактори за успеха на Асарел Медет и кои са успешните политики и процеси в областта на HR-а? Вижте разговора във видеото: 

     

    Кои са качествата, които ще подпомагат хората в тяхното професионално и личностно развитие през следващите 5-10 години? Какви компетенции ще трябва да притежават HR специалистите, за да подпомогнат изграждането на тези качества? Какви успешни практики прилага Асарел-Медет в посока изграждане на компетенциите на бъдещето? Как Бисерка Янева вижда ролята на лидерите в организациите и има ли пример за подражание? Защо една компания трябва да инвестира в полза на обществото и какви инициативи има Асарел-Медет? Какво е посланието на Бисерка Янева към младите хора, които планират HR кариера и защо да изберат HR професията? Вижте разговора във видеото: 


    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

    Петър Джугански и Катерина Кобакова
    Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
    Ивана Яламова и Васка Сивкова
    Ана Вълева и Мая Цанкова
    Светослав Богатинов и Петя Попова
    Екатерина Тонова и Милен Великов
    Силви Таниелян и София Лазарова
    Анна Габровска и Добромира Манасиева
    Ива Николова и Цанислав Генчев
    Даниела Назим и Стефания Дунчева
    Зорница Янкова и Ник Уолкър
    Елена Радева и Юлия Ушовска
    Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
    Емил Минев и Красимира Караджова
    Мария Чинчева и Мария Атанасова
    Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
    Рада Йосифова и Катерина Шопова

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 минути
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 1 час
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 3 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 5 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 6 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка