петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7217 прочитания

    Как протича интервю за работа в Hitachi Solutions Bulgaria?

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Лора Иробалиева, HR manager в Hitachi Solutions Bulgaria
    28 юли 2022, 11:47 a+ a- a

    Лора Иробалиева има повече от 8 години опит в сферата на човешките ресурси и общо 22 години стаж в различни сектори. Към Hitachi Solutions Bulgaria се присъединява през март 2021 г. като мениджър „Човешки ресурси“ и подпомага дейността на локално ниво, като отговаря за всички процеси в България – от подбора през назначаването, допълнителните придобивки, ангажирането на служителите и позиционирането на компанията. (Снимка: Hitachi Solutions Bulgaria)

    Hitachi Solutions Bulgaria е технологична компания, създадена в България в края на 2019 г. Дейността ѝ е съсредоточена основно във внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии. Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Лора Иробалиева, HR manager в Hitachi Solutions Bulgaria .

    Колко и какъв тип специалисти работят при Вас? 
    Горди сме, че успяхме да създадем екип от професионалисти въпреки пандемията. В момента сме към 75 души, но всеки месец се увеличаваме и целта да се разраснем с 40% в рамките на финансовата година, ще се изпълни. Най-вероятно дори ще я надвишим. Като консултантска компания с фокус във внедряването на бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии, служителите в по-голямата си част са консултанти по Microsoft Dynamics 365. В същото време огромен напредък има и центърът ни за споделени услуги, в който служителите ни работят за почти всички клонове на компанията.

    Име: Hitachi Solutions Bulgaria
    Сектор: IT
    Създадена/в България е от: края на 2019 г.
    Брой служители глобално/ в България: 3000/ 75
    Офис/ офиси в България: София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 115L, ЕТС, сграда С, ет. 1
    Основна дейност на компанията, клиенти/ продукти, услуги, пазари: Hitachi Solutions е глобална консултантска компания с фокус във внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии.
    Ключовите услуги и продукти на компанията са: Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations, Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement, Microsoft Power Apps, eCommerce, IoT, Microsoft Azure, Microsoft PowerBI, Custom Development, and integrations.
    Сред клиентите ни са: Dr. Martens, David Lloyd, Clarion, Rolls Royce, Maxell и много други.
    Главни европейски държави: Великобритания, Германия, Франция, Португалия и България. Hitachi Solutions Bulgaria е част от глобалната група Hitachi.

    Какви хора най-често търсите, за какви позиции? 
    Имайки предвид амбициозната ни цел, имаме позиции, които са постоянно отворени, като например Functional Dynamics 365, FinOps consultant или Microsoft Dynamics 365 FinOps Developer. В момента планираме по-мащабно разширяване на екипа, работещ по проекти в Германия, така че специалисти с познания по английски и немски език са добре дошли. Освен това нарасна необходимостта от Azure специалисти на всякакви нива – от начално ниво до архитекти.

    Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви? 
    Процесът по подбор на кандидати преминава през няколко етапа, които включват предварителен разговор, основно интервю и финална среща със съответните мениджъри, които са ангажирани за конкретната позиция. Към момента разговорите се провеждат дистанционно. Стремим се срещите да преминават по свободен и неформален начин, като за нас е много важно двете страни да комуникират откровено. Тестове са предвидени само за някои технически длъжности, за които кандидатите имат малък опит. 

    Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят? 
    Стараем се да предложим максимално бърз процес при подбора на таланти. На предварителния разговор кандидатите се срещат с HR колегите, на основното интервю се запознават с нашия управител и/ или мениджър на съответния екип. При необходимост от трети, финален разговор, то той може да се проведе отново с горепосочените. Процесът завършва с изпращане на писмена оферта. За наша радост и удовлетворение съотношението между изпратени и приети оферти на този етап е изключително високо.

    Колко време продължава едно интервю/ целият процес по подбор? 
    Едно интервю може да продължи от 30 минути до един час. В общия случай за целия процес може да са необходими до три срещи, като се стремим да бъдат насрочени във възможно най-кратки срокове.

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление? 
    В кандидатите очаквам да видя желание за работа в Hitachi Solutions Bulgaria и да развиват уменията си. Ние предоставяме възможност за обучения, Майкрософт сертифициране и слушаме, когато ни споделят мнението си. Добро впечатление ми прави, когато кандидатите са проучили фирмата и ролята, за която кандидатстват, т.е. наясно са с целите си.

    Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю? 
    За радост, това се случва рядко, но лошо впечатление прави, когато кандидатът не се яви на срещата и не предупреди за това предварително. Интервюто е възможност за двете страни да се представят в най-добрата си светлина и би следвало да покажат уважение. 

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си? 
    Понякога тази тема се засяга още на първата среща. За нас е важно да говорим открито с кандидата, както и да преценим дали взаимно можем да покрием нуждите и желанията си. 

    Имате ли стажантски програми? Ако да – кога стартират и какви са условията? 
    Последните три години имахме програма, която беше насочена към студенти с малко или без никакъв опит, но с желание за развитие в областта на Microsoft технологиите. Програмата включваше 6-месечен обучителен период на стандартен трудов договор. Тази година взехме участие в няколко студентски форума и интересът беше наистина много голям. Затова обмисляме отново да реализираме такава програма догодина.

    За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място? 
    Бих казала, че конкуренцията е най-голяма за позиции Test/QA Analyst и PMO. Много хора с най-различен опит са се насочили към тази сфера с желание да направят промяна в кариерата си. Освен това ние даваме възможност на хора с малко опит, но голямо желание, да осъществят кариерните си амбиции. За всяка обявена роля търсим обикновено по няколко кандидати и винаги се стараем да намерим място на колкото се може повече хора.

    За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
    Най-трудно ни е да открием хора с опит в Microsoft Dynamics 365. Ето защо през есента на 2021 г. стартирахме тримесечна програма с нашите колеги от Германия за обучение по тази система, която завърши успешно. Поради това в момента я повтаряме, в периода юли – септември 2022 г. Насочена е към хора с опит в други ERP системи или дълбоки познания в индустриите, но с отличен немски и английски език.

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас? 
    Важно е да знаят, че Hitachi Solutions Bulgaria е компания с бъдеще. Мисията ни е да допринасяме към обществото посредством иновативни технологии и продукти. В същото време се грижим за служителите, като се вслушваме в техните желания. Убедени сме, че те приемат Hitachi Solutions Bulgaria като доверен партньор. Нашите ценности са: хармония, доверие и респект.

    С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател?
    Ние вярваме, че всеки служител има да каже нещо важно, което може да допринесе за обогатяването на нашата среда. Стремим се да предлагаме предизвикателна и разнообразна работа в различни индустрии и предоставяме приятна работна среда, в която хората да могат да растат лично и професионално. Чрез менторската ни програма се стараем да дадем възможност на всеки да бъде чут и да се развива в посоката, която желае. 

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Hitachi Solutions Europe Ltd. в JOBS.bg тук

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:

    Как протича интервю за работа в Леони България?
    Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?

    Как протича интервю за работа в Motion Software?
    Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
    Как протича интервю за работа в Amdaris?
    Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
    Как протича интервю за работа в DXC?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
    Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
    Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
    Как протича интервю за работа в Immedis?
    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER Informatik?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 20 минути
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 4 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 4 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март