неделя, 14 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  8263 прочитания

  Как протича интервю за работа в Hitachi Solutions Bulgaria?

  Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Лора Иробалиева, HR manager в Hitachi Solutions Bulgaria
  28 юли 2022, 11:47 a+ a- a

  Лора Иробалиева има повече от 8 години опит в сферата на човешките ресурси и общо 22 години стаж в различни сектори. Към Hitachi Solutions Bulgaria се присъединява през март 2021 г. като мениджър „Човешки ресурси“ и подпомага дейността на локално ниво, като отговаря за всички процеси в България – от подбора през назначаването, допълнителните придобивки, ангажирането на служителите и позиционирането на компанията. (Снимка: Hitachi Solutions Bulgaria)

  Hitachi Solutions Bulgaria е технологична компания, създадена в България в края на 2019 г. Дейността ѝ е съсредоточена основно във внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии. Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Лора Иробалиева, HR manager в Hitachi Solutions Bulgaria .

  Колко и какъв тип специалисти работят при Вас? 
  Горди сме, че успяхме да създадем екип от професионалисти въпреки пандемията. В момента сме към 75 души, но всеки месец се увеличаваме и целта да се разраснем с 40% в рамките на финансовата година, ще се изпълни. Най-вероятно дори ще я надвишим. Като консултантска компания с фокус във внедряването на бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии, служителите в по-голямата си част са консултанти по Microsoft Dynamics 365. В същото време огромен напредък има и центърът ни за споделени услуги, в който служителите ни работят за почти всички клонове на компанията.

  Име: Hitachi Solutions Bulgaria
  Сектор: IT
  Създадена/в България е от: края на 2019 г.
  Брой служители глобално/ в България: 3000/ 75
  Офис/ офиси в България: София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 115L, ЕТС, сграда С, ет. 1
  Основна дейност на компанията, клиенти/ продукти, услуги, пазари: Hitachi Solutions е глобална консултантска компания с фокус във внедряването на достъпни и удобни за потребителите бизнес приложения, базирани на Microsoft технологии.
  Ключовите услуги и продукти на компанията са: Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations, Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement, Microsoft Power Apps, eCommerce, IoT, Microsoft Azure, Microsoft PowerBI, Custom Development, and integrations.
  Сред клиентите ни са: Dr. Martens, David Lloyd, Clarion, Rolls Royce, Maxell и много други.
  Главни европейски държави: Великобритания, Германия, Франция, Португалия и България. Hitachi Solutions Bulgaria е част от глобалната група Hitachi.

  Какви хора най-често търсите, за какви позиции? 
  Имайки предвид амбициозната ни цел, имаме позиции, които са постоянно отворени, като например Functional Dynamics 365, FinOps consultant или Microsoft Dynamics 365 FinOps Developer. В момента планираме по-мащабно разширяване на екипа, работещ по проекти в Германия, така че специалисти с познания по английски и немски език са добре дошли. Освен това нарасна необходимостта от Azure специалисти на всякакви нива – от начално ниво до архитекти.

  Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви? 
  Процесът по подбор на кандидати преминава през няколко етапа, които включват предварителен разговор, основно интервю и финална среща със съответните мениджъри, които са ангажирани за конкретната позиция. Към момента разговорите се провеждат дистанционно. Стремим се срещите да преминават по свободен и неформален начин, като за нас е много важно двете страни да комуникират откровено. Тестове са предвидени само за някои технически длъжности, за които кандидатите имат малък опит. 

  Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят? 
  Стараем се да предложим максимално бърз процес при подбора на таланти. На предварителния разговор кандидатите се срещат с HR колегите, на основното интервю се запознават с нашия управител и/ или мениджър на съответния екип. При необходимост от трети, финален разговор, то той може да се проведе отново с горепосочените. Процесът завършва с изпращане на писмена оферта. За наша радост и удовлетворение съотношението между изпратени и приети оферти на този етап е изключително високо.

  Колко време продължава едно интервю/ целият процес по подбор? 
  Едно интервю може да продължи от 30 минути до един час. В общия случай за целия процес може да са необходими до три срещи, като се стремим да бъдат насрочени във възможно най-кратки срокове.

  Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление? 
  В кандидатите очаквам да видя желание за работа в Hitachi Solutions Bulgaria и да развиват уменията си. Ние предоставяме възможност за обучения, Майкрософт сертифициране и слушаме, когато ни споделят мнението си. Добро впечатление ми прави, когато кандидатите са проучили фирмата и ролята, за която кандидатстват, т.е. наясно са с целите си.

  Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю? 
  За радост, това се случва рядко, но лошо впечатление прави, когато кандидатът не се яви на срещата и не предупреди за това предварително. Интервюто е възможност за двете страни да се представят в най-добрата си светлина и би следвало да покажат уважение. 

  На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си? 
  Понякога тази тема се засяга още на първата среща. За нас е важно да говорим открито с кандидата, както и да преценим дали взаимно можем да покрием нуждите и желанията си. 

  Имате ли стажантски програми? Ако да – кога стартират и какви са условията? 
  Последните три години имахме програма, която беше насочена към студенти с малко или без никакъв опит, но с желание за развитие в областта на Microsoft технологиите. Програмата включваше 6-месечен обучителен период на стандартен трудов договор. Тази година взехме участие в няколко студентски форума и интересът беше наистина много голям. Затова обмисляме отново да реализираме такава програма догодина.

  За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място? 
  Бих казала, че конкуренцията е най-голяма за позиции Test/QA Analyst и PMO. Много хора с най-различен опит са се насочили към тази сфера с желание да направят промяна в кариерата си. Освен това ние даваме възможност на хора с малко опит, но голямо желание, да осъществят кариерните си амбиции. За всяка обявена роля търсим обикновено по няколко кандидати и винаги се стараем да намерим място на колкото се може повече хора.

  За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
  Най-трудно ни е да открием хора с опит в Microsoft Dynamics 365. Ето защо през есента на 2021 г. стартирахме тримесечна програма с нашите колеги от Германия за обучение по тази система, която завърши успешно. Поради това в момента я повтаряме, в периода юли – септември 2022 г. Насочена е към хора с опит в други ERP системи или дълбоки познания в индустриите, но с отличен немски и английски език.

  Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас? 
  Важно е да знаят, че Hitachi Solutions Bulgaria е компания с бъдеще. Мисията ни е да допринасяме към обществото посредством иновативни технологии и продукти. В същото време се грижим за служителите, като се вслушваме в техните желания. Убедени сме, че те приемат Hitachi Solutions Bulgaria като доверен партньор. Нашите ценности са: хармония, доверие и респект.

  С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател?
  Ние вярваме, че всеки служител има да каже нещо важно, което може да допринесе за обогатяването на нашата среда. Стремим се да предлагаме предизвикателна и разнообразна работа в различни индустрии и предоставяме приятна работна среда, в която хората да могат да растат лично и професионално. Чрез менторската ни програма се стараем да дадем възможност на всеки да бъде чут и да се развива в посоката, която желае. 

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Hitachi Solutions Europe Ltd. в JOBS.bg тук

   

  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:

  Как протича интервю за работа в Леони България?
  Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?

  Как протича интервю за работа в Motion Software?
  Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
  Как протича интервю за работа в Amdaris?
  Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
  Как протича интервю за работа в DXC?
  Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
  Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
  Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
  Как протича интервю за работа в Immedis?
  Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

  Как протича интервю за работа в Anakatech?
  Как протича интервю за работа в Regiocom?
  Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
  Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
  Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
  Как протича интервю за работа в Progress?
  Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
  Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
  Как протича интервю за работа в Chaos Group?
  Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
  Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
  Как протича интервю за работа в The Stars Group?
  Как протича интервю за работа във Fourth България?
  Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
  Как протича интервю за работа в DataArt България?
  Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
  Как протича интервю за работа в Sutherland?
  Как протича интервю за работа в dm България?
  Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
  Как протича интервю за работа в NaXex?
  Как протича интервю за работа в ABB?
  Как протича интервю за работа във Vivacom?
  Как протича интервю за работа в Playtech?
  Как протича интервю за работа в EVN България?
  Как протича интервю за работа в CSC?
  Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
  Как протича интервю за работа в IBM България?
  Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
  Как протича интервю за работа в SBTech?
  Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
  Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
  Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
  Как протича интервю за работа в „Белла България”?
  Как протича интервю за работа в Gameloft?
  Как протича интервю за работа в SEEBURGER Informatik?
  Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
  Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
  Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
  Как протича интервю за работа във VMware?
  Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
  Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
  Как протича интервю за работа в Walltopia?
  Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
  Как протича интервю за работа в easyJet?
  Как протича интервю за работа в MentorMate?
  Как протича интервю за работа в Мтел?
  Как протича интервю за работа в TELUS International?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  12 юли 2024, 15:31
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  12 юли 2024, 14:43
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  12 юли 2024, 13:30
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  12 юли 2024, 10:42
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  12 юли 2024, 09:41
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство