събота, 13 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2055 прочитания

  В Плевен стартира безплатна ИТ академия

  Целта на Grow IT е да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на България
  15 септември 2022, 14:28 a+ a- a

  Снимка: Grow IT

  В Плевен стартира безплатна академия за обучение на специалисти в сферата на информационните технологии. Тя носи името GrowIT, а в нея нови умения и възможност за професионална реализация в една от най-атрактивните професии ще получат десетки участници, с минимален или без никакъв опит в областта.

  Успешно преминалите академията ще могат да започнат своята първа работа в IT сектора. Те ще работят върху създаване на прототипи за технологични решения за български и европейски стартиращи компании. Обученията ще бъдат реализирани в хибриден формат - присъствено и онлайн, за да дадат достъп на всеки, който има интерес да бъде част от тях.

  Програмата ще се провежда два пъти седмично, в рамките на следващите три месеца. Тя ще предложи на участниците възможност да придобият основни умения за начинаещо ниво WebUI софтуерни разработчици.

  Целта на академията в дългосрочен план е да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на България, като създаде над 300 нови работни места в следващите 5 години. Бъдещите специалисти ще имат възможността да станат част от екипа на компанията ClearWare - специализирана в технологично разработване на първоначалните версии на едни от най-иновативните продукти на бъдещето.

  Освен да предложи работни места на успешно преминалите академията, компанията ще акцентира и върху развитието на талантите, за да осигури високо качество на подготовка на експертите.

  Създател на GrowIT Academy е експертът с 20-годишен опит в областта на информационните технологии Теодор Тодоров. Той е основател на ClearWare, в която ще стартират работа най-добрите участници в академията.

  “Щастлив съм, че стартираме академията Grow IT именно на тази емблематична за българското образование дата. Развиването на Плевен като притегателен център за софтуерни експерти е кауза за мен. Вярвам, че подпомагането на първите стъпки на начинаещите IT специалисти, както и преквалификацията на хора от други сфери, ще спомогне за децентрализирането на сектора. Това ще бъде път към превръщането на западната и централната част на Северна България в атрактивна дестинация за новите програмисти, а с това ще бъде подпомогнато и икономическото развитие на региона”, сподели Теодор Тодоров.

  Следващото издание на GrowIT Academy ще стартира в началото на 2023 г., а част преподавателския екип ще бъдат водещи експерти в сферата, които ще поставят фокус върху придобиване на умения за работа с WebUI (JS/TS), .net, Java и Python.

  Участниците ще могат да се включат в академията след кандидатстване и предварителен подбор, възможността за което ще бъде обявена преди началото на второто й издание.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Италия ще инвестира €1 млрд. в изкуствен интелект
  Средствата ще бъдат инвестирани в рамките на 5 години
  преди 1 ден
  Летище Бургас с нов директор
  Васил Атанасов поема поста от досегашния директор Георги Чипилски
  преди 1 ден
  Възможности за инвестиции от израелски компании у нас обсъди президентът
  Намерението им да се реализират проекти за модернизация на военнопромишления комплекс у нас
  преди 1 ден
  Westinghouse подписа меморандуми със 17 български доставчици
  Те ще предоставят услуги и доставки за проекта за изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“, както и за други международни проекти
  преди 1 ден
  Инфлацията в САЩ със слаб ръст през март
  Данните поставят под въпрос намаляването на лихвите
  преди 1 ден
  За първи път в историята: Български учени със статия на водеща конфенеция за AI
  Екип от INSAIT e разработил приложение, оценяващо риска за изтичане на лична информация и което допринася за по-сигурен AI