събота, 23 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1844 прочитания

  В Плевен стартира безплатна ИТ академия

  Целта на Grow IT е да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на България
  15 септември 2022, 14:28 a+ a- a

  Снимка: Grow IT

  В Плевен стартира безплатна академия за обучение на специалисти в сферата на информационните технологии. Тя носи името GrowIT, а в нея нови умения и възможност за професионална реализация в една от най-атрактивните професии ще получат десетки участници, с минимален или без никакъв опит в областта.

  Успешно преминалите академията ще могат да започнат своята първа работа в IT сектора. Те ще работят върху създаване на прототипи за технологични решения за български и европейски стартиращи компании. Обученията ще бъдат реализирани в хибриден формат - присъствено и онлайн, за да дадат достъп на всеки, който има интерес да бъде част от тях.

  Програмата ще се провежда два пъти седмично, в рамките на следващите три месеца. Тя ще предложи на участниците възможност да придобият основни умения за начинаещо ниво WebUI софтуерни разработчици.

  Целта на академията в дългосрочен план е да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на България, като създаде над 300 нови работни места в следващите 5 години. Бъдещите специалисти ще имат възможността да станат част от екипа на компанията ClearWare - специализирана в технологично разработване на първоначалните версии на едни от най-иновативните продукти на бъдещето.

  Освен да предложи работни места на успешно преминалите академията, компанията ще акцентира и върху развитието на талантите, за да осигури високо качество на подготовка на експертите.

  Създател на GrowIT Academy е експертът с 20-годишен опит в областта на информационните технологии Теодор Тодоров. Той е основател на ClearWare, в която ще стартират работа най-добрите участници в академията.

  “Щастлив съм, че стартираме академията Grow IT именно на тази емблематична за българското образование дата. Развиването на Плевен като притегателен център за софтуерни експерти е кауза за мен. Вярвам, че подпомагането на първите стъпки на начинаещите IT специалисти, както и преквалификацията на хора от други сфери, ще спомогне за децентрализирането на сектора. Това ще бъде път към превръщането на западната и централната част на Северна България в атрактивна дестинация за новите програмисти, а с това ще бъде подпомогнато и икономическото развитие на региона”, сподели Теодор Тодоров.

  Следващото издание на GrowIT Academy ще стартира в началото на 2023 г., а част преподавателския екип ще бъдат водещи експерти в сферата, които ще поставят фокус върху придобиване на умения за работа с WebUI (JS/TS), .net, Java и Python.

  Участниците ще могат да се включат в академията след кандидатстване и предварителен подбор, възможността за което ще бъде обявена преди началото на второто й издание.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  преди 2 дни
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  преди 2 дни
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  преди 2 дни
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  преди 2 дни
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица