вторник, 27 февруари 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3048 прочитания

  Телерик Академия подготвя хора без опит за ИТ кариера с нов курс

  Приемът в 6-месечната програма Alpha C# продължава до 1 февруари 2023
  28 септември 2022, 13:20 a+ a- a

  Снимка: Телерик Академия

  Телерик Академия обяви прием за първото за 2023 издание на Alpha C# - 6-месечната програма, с която всеки може да постави начало на нова ИТ кариера. Приемът е отворен до 1 февруари 2023, а предишен опит не е необходим - за кандидатите е важно да са мотивирани и да могат да се отдадат на обучението.

  В Alpha C# учат по програма, валидирана от индустрията, разчитат на технологични и софт скилс трейнъри, кариерен коуч и екип ментори.

  За хората без опит и тези, които искат да се преквалифицират от друга професия, Академията организира безплатен курс по основи на C#, с който да придобият най-важните фундаментални умения, да разберат дали писането на код е за тях и да се подготвят за приемния изпит за Alpha C#. Курсът е достъпен за всеки, а желаещите да участват в него е необходимо да заявят участие до 27 ноември.

  „За последните 6 години над 1800 души започнаха промяната в своя живот в положителна насока с обученията ни. ИТ секторът има нужда от добре подготвен талант и предлага много възможности, а ние даваме всички умения на хората да се възползват от тях - независимо дали имат опит или не. Курсистите от Alpha C# ще излязат готови за работа и с всички необходими знания и умения за ИТ кариерен старт, технологични и софт скилс, както и с цялостно разработени проекти. Те са най-силното доказателство за натрупания практически опит“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Приемът в програмата Alpha C# продължава до 1 февруари 2023 г. за всеки, който иска да се подготви с необходимите техническите и софт скилс умения и да стартира ИТ кариера. Хората с базови познания по програмиране, могат да кандидатстват с ранния приемен изпит и при добър резултат да си осигурят място в малката група на обучението (40-45 човека) още тази година. Първата стъпка е да завършат кандидатурата си до 27 ноември.

  Безплатният курс по основи на програмирането е за кандидатите без опит и е достъпен за всеки, който иска да напише първите си редове код и прости програми, както и да разбере дали тази сфера е за него. Безплатният курс се провежда в рамките на 6 сесии, един понеделник и пет съботи, а в края му участниците ще имат най-важните основни умения по програмиране и ще са готови за приемния изпит за обучението за ИТ кариерен старт Alpha C# на 3 февруари.

  Кандидатите в Alpha C# преминават през над 800 часа практическо обучение, а за успеха им се грижи екип от над 15 човека - технологични трейнъри, софт скилс и кариерен коуч, екипни ментори. Програмата предлага индивидуален подход на обучение за всеки курсист на база неговото развитие и нужди. Това е възможно благодарение на малкия брой участници – между 40-45 човека. Трейнърите проследяват развитието и прогреса на всеки курсист и изготвят персонален план за учене според нуждите му. Освен технически, участниците подобряват и своите софт скилс умения, които са все по-търсени днес и са ключови за успешната ИТ реализация и устойчивост на променящата се среда. Финалният етап на програмата включва изготвяне на цялостно реално уеб приложение от нулата, което допълва останалите проекти, създадени в рамките на обучението. От кариерния коуч и софт скилс трейнърите курсистите получават и насоки за процеса на търсене на работа, изготвяне на CV и подготовка за интервюта. Това е моментът, в който се срещат с партньори на Академията, научават повече за тях, индустрията и работата на програмиста.

  Всеки, който обмисля първите си стъпки в ИТ сферата и иска да научи повече за пътя към професията, може да го направи на 26 октомври от 18:30 ч. По време на безплатен кариерен уебинар екипът на Телерик Академията ще сподели за 6-месечната програма и търсените умения в ИТ сектора, а курсисти от Alpha, които днес работят като програмисти, ще разкажат за своя опит с обучението. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 20 минути
  Проучване: С 1/3 ще се стопи трудоспособното население у нас до 2050
  Трудовият пазар в България е с най-лошата прогноза в ЕС, сочи доклад на Allianz Trade
  преди 51 минути
  До седмици започват да се секат тестови български евро монети
  Приемането на еврото повишило инфлацията в Хърватия само с 0,2%, заяви управителят на Хърватската народна банка
  преди 1 час
  Подписахме Меморандум за насърчаване на търговията и инвестициите с Южна Корея
  Обсъждат се възможни инвестиции в аутомотив сектора, енергетиката и отбраната
  преди 2 часа
  Нова космическа лаборатория отвори врати в България
  „Азимов” е плод на съвместните усилия на EnduroSat и Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“
  преди 2 часа
  За 10 секунди: Толкова ще отнемат паричните преводи в евро в ЕС
  ЕС прие правила за незабавните плащания
  преди 19 часа
  БНБ: Лихвите по кредитите за фирмите растат по-бързо от тези за домакинствата
  Икономиката ще продължи да расте, а инфлацията да се забавя, прогнозират от банката