петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5122 прочитания

    ИТ екипите в България: Marketing Services, Experian България

    Запознайте се с част от професионалистите в екипа и научете повече за продуктите, които разработват, технологиите постиженията, културата и атмосферата на работа
    13 октомври 2022, 11:24 a+ a- a

    От ляво надясно: Красимира Божинова - Junior Data QA, Даниел Пейчев - Senior Software Developer,  Десислава Ненова – Senior Software Engineer и Scrum Master, и Иван Сивков – Lead Data Analyst  в екип Marketing Services на Experian България. Снимки: Economy.bg

    В новата рубрика на Economy.bg „ИТ екипите в България“ представяме ключови екипи във водещи технологични компании в България и ви срещаме с хората, които са част от тях. Лидери на екипи и ИТ професионалисти разказват повече за проектите, технологиите, начините на работа, както и за себе си, за своя професионален път и какво ги задържа в компанията.

    Запознайте се с Иван Сивков – Lead Data Analyst, Десислава Ненова – Senior Software Engineer и Scrum Master, Красимира Божинова - Junior Data QA, и Даниел Пейчев - Senior Software Developer в екип Marketing Services на Experian България. Научете повече от тях за продуктите, които екипът разработва, технологиите, които използва, неговите постижения, култура и атмосфера на работа. 

    Представете ни Вашия екип – колко специалисти сте и какво правите?
    Marketing Services е структуриран като два подекипа – DА (Data Analysis) и Software. В момента сме 20 специалисти по обработка и анализ на данни, както и разработване и тестване на софтуер. 

    Продуктите ни включват десктоп и уеб приложения и пакети от данни, предназначени да покрият маркетинговите нужди на съвременния бизнес. 

    Създаваме и предлагаме различни пакети от данни. Върху тях изграждаме и поддържаме софтуерни продукти, които подпомагат нашите клиенти да обработват и визуализират техните данни. Тези продукти помагат на бизнеса да изгради по-добра стратегия, като предоставят информация за това кои са техните клиенти, какви нужди имат и къде се намират.

    „Станах част от Experian преди малко повече от пет години. Спечели ме това, че на един новосформиран екип бе поставена ясна цел да се запознае, подобри и автоматизира редица съществуващи процеси чрез прилагане на добри практики и надграждайки натрупания опит. Благодарение на добрия мениджмънт и страхотния екип, който създадохме, успях да развия и усъвършенствам знанията си, да израсна до позицията Lead Data Analyst и да изпълнявам ролята на Scrum Master. Разнообразието от проекти и заемането на различни роли е силен мотиватор за мен, най-вече защото предизвикателствата, които срещам, пораждат жаждата ми за нови умения. Спортът е неизменна част от ежедневието ми. Сериозен привърженик съм на екстремни преживявания. Често можете да ме видите да карам мотор, а всяка зима се качвам и на своя сноуборд.“ - Иван Сивков, Lead Data Analyst

    Какви технологии използвате?
    Използваме широк набор от технологии, съобразени с нуждите на пазара. Предлагаме десктоп и уеб клиенти, като в момента активно работим по проект за предоставяне на облачни услуги. За визуализация залагаме на интеграция с Tableau и ArcGIS. От софтуерна страна текущите приложения залагат на Microsoft стека, по-конкретно Azure DevOps, .NET, ASP.NET MVC/WebAPI. За десктоп приложения използваме комбинация от Electron и Angular с .NET 6 бекенд. Процесите по подготовката на данните са автоматизирани напълно чрез PowerShell и Python скриптове, като фокусът е постепенна миграция към AWS.

    По какви проекти работите?
    Нашият екип отговаря за процесите по обработка и доставка на данни, като често те биват категоризирани по различни критерии и биват визуализирани в различни продукти, които биха отговорили на нуждите на всеки наш клиент. Тези продукти са web базирани, а отскоро предлагаме и десктоп приложение (App Library). Това е един от най-големите ни проекти в момента, което до голяма степен обобщава информацията, която се съдържа във всички останали. На следващ етап ще продължим естествената еволюция на софтуера, както и да работим върху интегрирането на всички наши приложения в облачното пространство.

    „Работя в Experian от четири години. Харесват ми възможностите за развитие, които предоставя компанията под формата на различни технически и soft skills програми, платформи за обучение и пътеки за кариерно развитие. За мен значение има и позитивната корпоративна култура. Напред ме води любознателността, която ме кара да искам да разбера защо и как работят нещата. Извън работа обичам да рисувам и да чета книги.“ - Десислава Ненова, Senior Software Engineer и Scrum Master 

    Как работите в момента и колко често се събирате заедно в офиса?
    Основно работим от вкъщи, като всеки е свободен да посети и да работи от офиса, когато има желание и време. С цел да поддържаме екипа сплотен и да съхраним социалния контакт, поне веднъж месечно организираме колективно посещение на офиса.

    Как типично преминава един работен ден в екипа?
    Всяка сутрин започваме с обща дневна Scrum среща, на която всеки от екипа разказва по какво работи и обсъждаме прогреса на задачите. След тази среща всеки индивидуално следва графика си от планирани дейности. В зависимост от проектите, по които работим, често се налага да поддържаме постоянна връзка с колеги от екипа и такива извън него.

    С кои други отдели/екипи работите най-често?
    Работата ни налага ежедневен контакт с много и разнообразни звена. Най-често контактуваме с екипите, ангажирани с интеграция и поддръжка, тъй като те имат пряк контакт с клиента.

    Обработката на данни, от друга страна, налага постоянна комуникация с Data Science екипите, които ни предоставят резултатите от проведените проучвания, категоризирани с помощта на разнообразни алгоритми. След това тази информация ние обработваме и прикачваме за визуализация в поддържаните от нас приложения.

    „Занимавам се с проверката на валидността на данните, които предоставяме посредством различните си продукти – числово и визуално. Също така заедно с екипа си се старая да създавам автоматизирани инструменти за прецизно тестване на продуктите с цел улеснение и изключване на възможността за грешки. Работя в Experian от 1 година. В компанията ме доведе името ѝ на голяма, развиваща се организация, утвърдена на пазара на труда като работодател, както и репутацията й в сферата на дейността ѝ. Свързвах компания от такъв размер със стабилност и с реални възможности за по-нататъшното ми кариерно развитие. Така и се оказа. В момента работя в атмосфера на приятелство и колегиалност, в която се насърчаваме да отделяме време не само на работата си, но и на всичко, което ни прави щастливи, като налагаме здравословна граница на работния процес, която да не прекрачваме.“ - Красимира Божинова, Junior Data QA 

    Разкажете нещо, с което екипът Ви се гордее.
    Не са един и два примерите, които бихме дали тук, но сред тях ярко изпъква App Library. Този продукт имаше амбициозната цел да замести един от най-комплексните и дълго разработвани продукти в нашето звено. Можете да си го представите като малък app store, аналог на швейцарско ножче, но за маркетингови цели. Към момента поддържа над 200 различни дейтасета за различни държави и работи с десетки файлови формати, включително и с географски данни, както и с различни инструменти от трети страни. Благодарение на отдадеността и опита на целия екип  доставихме успешно приложението на пазара, което беше оценено високо от нашите клиенти.

    Какво обичате да правите заедно извън работно време?
    Предвид епидемичната обстановка в последните 2 години нямахме възможност за чести срещи извън офиса, но винаги се възползваме да участваме в различни спортни инициативи с благотворителна цел, в които Experian взема участие. Някои от събитията, в които се представихме подобаващо тази година, са Run2gether, LegionRun и Bioderma Women's run. 

    Какво сплотява екипа Ви?
    Изключително щастливи сме, че в нашия екип имаме сходни възгледи и характери. Това ни позволява да комуникираме активно помежду си – да разказваме за личния си живот или за работните предизвикателства, да се изслушваме, да даваме съвети и да си помагаме. Това ни прави по-близки и доста улеснява работата ни.

    „Работя като full stack developer в „Експириън“ от 5 години. Участвам в разработката на нови и поддръжката на съществуващи приложения. Имам принос или съм автор на автоматизацията на различни процеси от работното ежедневие. Интересувам се от широк спектър от технологии, платформи и езици както от високо, така и от по-ниско ниво. Хобитата ми извън работата са предимно технологични и включват софтуер, хардуер и електроника, като често биват комбинирани. Проявявам аматьорски интерес към фотографията и обичам да снимам две на пръв поглед крайности: далечните галактики и малкия свят под краката ни.“ - Даниел Пейчев, Senior Software Developer

    Как се вписват нови хора във Вашия екип?
    Стараем се процесът на приобщаване да протича естествено. Целта ни е да дадем време на новите колеги да се ориентират в обстановката, да придобият стартови знания и да се отърсят от първоначалното притеснение при започване на нова работа. Следваме процес на постепенно въвеждане в конкретни проекти, като организираме релевантни обучения, включващи реални примери и практика.

    Как бихте допълнили изречението: „Ако ти си..., заповядай в нашия екип!“?
    Ако ти си мотивиран и имаш желание да учиш нови технологии, заповядай в нашия екип. 

    Търсим позитивни хора, които искат да се развиват и да работят в екип с атмосфера на колаборация и обмяна на опит и идеи. Предлагаме вътрешни и външни обучения и приятелска среда за развитие.

    И накрая как бихте описали сами Вашия екип?
    Всички припознаваме екипа си като страхотен! Основните причини за това са добрата комуникация, екипният дух, взаимната помощ и доверието, които сме изградили в съвместната ни работа и многобройните успешно завършени проекти. Както във всеки екип, и в нашия има предизвикателни моменти – било то работни или междуличностни, но в края на деня съумяваме да намерим решение на всеки проблем заедно и да бъдем опора един за друг.

    Вижте какви продукти разработва Experian в България 

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на EXPERIAN BULGARIA EAD в JOBS.bg

     

    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА ИТ ЕКИПИТЕ В БЪЛГАРИЯ:

    Екип Rapid Transfer, Paysafe
    Екип BIS platform QA, SEEBURGER
    Екип News UK Tech, Questers
    Екип Quality Engineering, Scalefocus
    Екип Клиентски Анализи, Hewlett Packard Enterprise
    Екип Custom Development, Milestone Systems
    Екип Sitefinity Cloud, Progress

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 9 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 10 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 12 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 14 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк