петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5116 прочитания

    Как протича интервю за работа в Аксенчър?

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Мария Равенска - Мениджър Привличане на Таланти в компанията
    24 ноември 2022, 09:13 a+ a- a


    Мария Равенска е Мениджър Привличане на Таланти в Аксенчър България. Има над 10 години опит в сферата на човешките ресурси и подбора на персонал в големи международни компании. Като част от стратегическото разрастване и позициониране на бизнесите, в които е работила, притежава опит в изграждането на модели и стратегии за привличане на таланти, ангажираност и развитие, както и изграждане на работодателска марка. Снимка: Аксенчър

    Accenture обединява 720 000+ служители в над 200 локации по света с проекти в повече от 40 индустрии.

    В България компанията има две основни звена: Technology и Operations Center, в които работят над 1100 души. Технологичният екип изпълнява глобални проекти с висока сложност в широко портфолио от индустрии – електронна търговия, търговия на дребно, банкиране, телекомуникации, автомобилостроене, публичен сектор, туризъм и култура. Екипите в Accenture Operations са специализирани в сферите на застраховане, продажба на технологични решения и продукти (digital inside sales) и звено за нормативно съответствие (know your customer).

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа и как да се представим успешно? Пред Economy.bg разказва Мария Равенска - Мениджър Привличане на Таланти в Аксенчър България. 

    Колко и какъв тип специалисти работят при вас?
    В момента екипът на Accenture България е формиран от над 1100 души, като броят служители постоянно се увеличава с оглед бъдещите ни планове за разрастване.

    Специалистите в Accenture Technology работят по глобални проекти с висока сложност в широко портфолио от индустрии. Ние сме водещ системен интегратор за SAP, Microsoft, Oracle, IBM, Salesforce, Adobe, Workday и други иновативни технологични партньори. Някои от платформите, които активно интегрираме, са SAP Commerce Cloud, Intershop, MuleSoft, Adobe AEM, IBM Sterling, CommerceTools и др. 

    Accenture Operations се занимава с усъвършенстване на оперативните модели на компаниите. Хората ни специализират в сферите на застраховане, продажба на технологични решения и продукти, както и в тясно профилирано звено за нормативно съответствие. Интелигентните операции, с които колегите са ангажирани, стимулират иновациите, подобряват клиентското преживяване и позволяват на бизнеса да взема по-бързи и оптимални решения за развитие.

    Име: Accenture
    Сектор: ITO & BPO
    Създадена: 1989 г.
    В България е от: 2015 г.
    Брой служители глобално: 720 000+
    Брой служители в България: 1 100+
    Офиси в България:
    гр. София, ул. „Казбек“ 63 (Accenture Advanced Technology Center), ул. „Николай Хайтов“ 3Б (Intelligent Operations Center)
    гр. Пловдив, бул. „Свобода“ 65А
    Дистанционни позиции: Варна, Бургас и Русе

    Какви хора най-често търсите, за какви позиции?
    Разнообразието ни от позиции е голямо, имайки предвид различните сфери, в които оперираме. В Accenture Technology даваме възможност за професионална реализация както на хора, които сега започват своята кариера, така и на много опитни специалисти, които работят по големи и иновативни проекти на водещи технологични компании. Използваме Java, JavaScript, React, Angular, Python и т.н. Партнираме си и работим активно с най-големите доставчици на облачни технологии като AWS, Google, Azure и др.

    В Accenture Operations обучаваме и развиваме своите служители, предлагайки им богата гама от програми за повишаване на експертизата и за преквалификация. Предходен опит в сферата на нашия бизнес обикновено не е задължителен. Хората в нашите екипи владеят един или повече езици. В екипа има специалисти с английски, френски, немски, италиански, испански, португалски, холандски, гръцки, арабски, турски, руски и много други езици.

    Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да – какви?
    Постоянно оптимизираме стъпките в подбора, за да бъдем максимално гъвкави и ефективни за всички участници в процеса. Стремим се да бъдем бързи в организирането на различните етапи, както и във вземането на решения. Към момента организираме предимно онлайн срещи с кандидатите, като имаме възможност да ги посрещнем и в офиса.

    Използваме разнообразни канали за представяне на свободните позиции – кариерна страница, сайтове за обяви, социални мрежи, професионални платформи. Имаме и изключително успешна вътрешна програма за препоръки – съществена част от кандидатите са препоръчани от наши служители. Когато човек прояви интерес към някоя от отворените позиции, специалист от екипа по подбор се свързва с него за първоначален опознавателен разговор, в който разказваме за компанията, естеството на ролята, екипа и какви биха били следващите стъпки. Стремим се да предоставим максимално много информация, защото за нас този етап е от изключително значение. Целта е след това и двете страни да преценят дали има смисъл да се продължи напред в процеса. В зависимост от позицията е възможно да има необходимост от провеждане на езиков тест или изпълнение на техническа задача. Финалната среща е с колеги от бъдещия екип. Обикновено тя е под формата на техническа дискусия или се фокусира върху определени компетенции. Във всеки един от етапите на подбор даваме обратна връзка на кандидата, като постоянно го информираме за текущия статус.

    Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят?
    За повечето позиции обикновено предвиждаме по две срещи –  първоначален разговор с представител от екипа по подбор, а след това и среща с прекия ръководител и част от екипа. Така кандидатът има възможност да натрупа максимално много впечатления и да събере необходимата информация за компанията, ролята и хората, с които ще работи. 

    Колко време продължава едно интервю? Колко дълъг е и целият процес по подбор?
    Всеки от разговорите продължава между 45 и 60 минути в зависимост от позицията, като се стараем да сме максимално гъвкави спрямо възможностите на кандидатите. Oтделяме достатъчно време и за допълнителни въпроси от тяхна страна. Разбира се, винаги сме на разположение за такива и след самите срещи или при нужда от допълнителна дискусия. Обикновено целият процес на подбор варира между една и две седмици, спрямо графика и възможностите на кандидата. 

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би ви направило добро впечатление?
    Ние възприемаме подбора като двустранен процес – важно е както ние да изберем правилния човек, така и той да усети, че компанията, ролята и екипът са най-подходящите за самия него. От ключово значение за нас е да видим човек, мотивиран да учи и да развива уменията си постоянно. По време на самото интервю обръщаме внимание доколко кандидатът е подготвен, но и в каква степен би паснал на средата, екипа, културата и динамиката на компанията. Въпросите, които има към нас, показват степента на инициативност, но и разкриват какво го мотивира да кандидатства за съответната позиция и да бъде част от компанията. 

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си?
    Финансовите очаквания са едно от нещата, които обсъждаме още в първоначалния етап на подбора. За нас е важно да бъдем открити с кандидатите и да уважаваме максимално времето и усилията, които биха инвестирали, влизайки в процеса. Затова държим още от самото начало да преминем през тази тема. По този начин всеки кандидат може да прецени дали отговаряме на собствените му очаквания. 

    Имате ли стажантски програми? Ако да – кога стартират и какви са условията?
    В допълнение към останалите позиции в компанията има място и за хора без никакъв трудов опит, наскоро завършили образованието си. Accenture Technology предлага различни обучителни академии. През годините този модел се е утвърдил като работещ, тъй като повечето стажанти остават наши постоянни служители и се развиват в професионален план. Наши колеги ментори разработват и изпълняват детайлни обучителни програми с конкретни практически задачи. По-голямата част от отворените позиции в Accenture Operations са подходящи за хора без опит, които имат необходимото езиково ниво. Разбира се, те преминават през цялостно обучение, което покрива спецификите на бизнеса. Така те придобиват профилирани знания и умения, които не могат да получат на друго място. 

    За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора?
    Дейността на Accenture обхваща сфери, които са изключително динамични и бързоразвиващи се. Предлагаме много тясно специализирани роли, които са редки като профили на пазара. Стремим се да бъдем максимално гъвкави. В някои случаи сме готови да променим и да адаптираме дадена роля, ако сме открили правилния кандидат за нея. В допълнение залагаме много на това вътрешно да развиваме хората си – чрез различни обучения и програми за развитие, които подготвят колегите за следващи кариерни стъпки в компанията и заемането на по-ключови роли. 

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според вас?
    Accenture е сред най-големите технологични компании в света. Разрастваме се както органично, така и чрез придобивания на други бизнеси. От около 250 души екип през 2021 г. днес той нараства до над 1100 колеги, които работят в много интересни и различни направления. Двете ни звена в България имат водеща роля в разработването и управлението на проекти за едни от най-големите компании по света. Тазгодишната класация на сп. Fortune – World's Most Admired Companies, ни подрежда сред най-уважаваните компании в света за 20-а поредна година. 

    С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател? 
    Ние сме сред водещите работодатели както в страната, така и глобално по отношение на приобщаващата среда, грижата за служителите и предоставяните социални придобивки. Доставянето на 360-градусова стойност е ключова ценност на компанията, затова и се стремим да следваме най-ефективните практики както в технологичната сфера, така и по отношение на грижата за хората ни. Фокусът ни върху устойчивостта не е свързан само с бизнес целите ни, той ни помага да привличаме, мотивираме и да задържаме квалифицираните специалисти. 

    Компанията ни се гордее със своите политики за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване, с политиката си за социални придобивки и възможностите за развитие, които получава всеки присъединил се към екипа на Accenture България. Сред предимствата ни е гъвкавият пакет от социални придобивки, който позволява на хората ни всеки месец да избират между различни възможности. Като част от I&D политиките ни, предоставяме подкрепа в различни направления, включително създаването на семейство, отглеждането на дете и справянето с различни предизвикателства – здравни, правни, финансови. Всяка година надграждаме и допълваме програмата ни за социални придобивки, като вземаме предвид и обратната връзка от служителите, получена чрез регулярните ни допитвания. Така успяваме да поддържаме и високата удовлетвореност сред колегите ни с внимание към тях и най-близките им хора.

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Accenture Bulgaria EOOD в Jobs.bg


    ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА КАК ПРОТИЧА ИНТЕРВЮ ЗА РАБОТА:  

    Как протича интервю за работа в UltraPlay?
    Как протича интервю за работа в Expert Allies?
    Как протича интервю за работа в Леони България?
    Как протича интервю за работа в Amadeus Sofia?
    Как протича интервю за работа в Motion Software?
    Как протича интервю за работа в Mobile Wave Solutions?
    Как протича интервю за работа в Amdaris?
    Как протича интервю за работа в „Сирма Солюшънс“
    Как протича интервю за работа в DXC?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER?
    Как протича интервю за работа в Технологичен център Комерцбанк София?
    Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?
    Как протича интервю за работа в Immedis?
    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER Informatik?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 21 минути
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 29 минути
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 47 минути
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 1 час
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS
    преди 3 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research