събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1052 прочитания

    Избрани са първите стипендианти на Kaufland България

    „Стипендиантската програма“ на най-големия ритейлър у нас стартира през май 2023
    25 ноември 2022, 15:37 a+ a- a

    Kaufland България избра двама финалисти за новата си програма за развитие на млади специалисти – „Стипендианстка програма 2022-2023 г.“. Те ще станат част от екипа на отдел „Маркетинг“ през май 2023 г. и в продължение на три месеца ще имат възможност да придобият практически знания и умения, които ще подпомогнат бъдещето им кариерно развитие.

    Финалистите бяха избрани на база на изпратените CV и мотивационно писмо, както и след решение на казус, близък до ежедневната работа на отдела.

    Първият участник е Стефани - студентка трети курс „Бизнес администрация с маркетинг и журналистика“ в Американския университет в Благоевград. Вторият е Алекс, който е студент в специалност „Маркетинг и стратегическо планиране с преподаване на английски език“ в Университета за национално и световно стопанство.

    По време на обучението си участниците ще получават конкурентно възнаграждение, както и пълния пакет социални придобивки, който Kaufland България осигурява на всички свои служители. След успешно преминаване на програмата, стажантите ще получат и специална допълнителна стипендия.

    Kaufland България даде началото на „Стипендианстка програма 2022-2023 г.“ през август тази година. Поради големия интерес компанията реши да удължи срока за кандидатстване с един месец – до 17 октомври. Програмата даде възможност на всеки от избраните кандидати сам да планира кога да проведе стажа си. Единственото условие бе да бъде определен период от три последователни месеца между октомври 2022 и септември 2023 г.

    Като един от най-големите работодатели компанията разработва програми, чрез които инвестира в млади хора. Сред тях са инициативата „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия 2022“, която цели да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“.

    Kaufland България е и сред първите компании в страната, която работи и развива програма за дуално обучение. Също така, всяка година между 70 и 100 ученици преминават през дългогодишната практикантска програма на компанията, която осигурява лятна работна практика за пълнолетни ученици.

    Kaufland България e с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,7 млрд. лв.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство