събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2047 прочитания

    Защо да уча за DevOps инженер?

    Нараства търсенето на DevOps специалисти в България, Scalefocus стартира нов курс за DevOps инженери
    10 януари 2023, 14:42 a+ a- a

    Красимир Костадинов - Директор на Scalefocus Academy. Снимка: Economy.bg

    Все повече компании осъзнават нуждата от DevOps екипи в организацията им. DevOps инженерите имат основна роля в ускоряването на дигитализацията и оптимизирането на процесите и именно заради това търсенето на такъв тип специалисти расте. 

    В отговор на тези тенденции софтуерната академия на Scalefocus стартира нов курс за DevOps инженери в началото на 2023 г. Курсът е с продължителност 90 дни и е безплатен, като включва лекции, практически лаборатории и учебни материали. Крайният срок за кандидастване е 15 януари 2023.

    „Все по-комплексен софтуер се доставя и по-интензивно от всякога, за да отговори на нуждите на потребителите и динамичната бизнес среда. Това поражда нужда от инженери специалисти в изграждане и поддържане на автоматизирано, безопасно и надеждно доставяне на качествени софтуерни системи в комплексни облачни и хибридни среди. Именно заради острата нужда от DevOps инженери в България стартирахме и нашия курс в Scalefocus Academy. С нашата специално планирана 90-дневна програма вярваме, че ще подготвим едни добри професионалисти, които да отговарят на нуждите на бизнеса”, споделя Красимир Костадинов - Директор на Scalefocus Academy.

    Каква е ролята на DevOps специалистите и какво ги прави толкова желани?

    DevOps е спойката между екипите за разработка (Development) и тези за операции (Operations). Инженерната практика подобрява процеса на работа и съкращава времето, нужно за промяна по работещи системи. Намаляват се дефектите, които биват доставяни на продукционните среди чрез изпълнение на тестове и анализи на код и чрез системи, като целият процес от вземане на нов код до мониториране на работещите системи се поема от DevOps екипите.

    С какво помага DevOps на екипите?

    Освен че помагат при комуникацията между екипите и на това се отдава по-бързата разработка, по-добра функционалност и иновативност, техническите ползи са немалко:

    -Непрестанна интеграция и доставка, като премахва пречки и забавяне в работата чрез автоматизация.

    -По-бързо възстановяване от инциденти благодарение на проактивното автоматизирано следене на различни среди за предкритични състояния и автоматизирано възстановяване от обичайни проблеми по хардуер или подсистеми. 

    -По-често и безопасно доставяне на функционалности на крайните потребители благодарение на автоматизирани поточни линии за тестване, анализ и доставяне на софтуерни промени (DevOps pipelines).

    -Драстично намаляване на времето за засичане на проблеми и възстановяване на системи.

    -Увеличаване на безопасността на системи срещу кибератаки благодарение на автоматизиран анализ на код и конфигурации, даващи допълнителни детайлни възможности за бърз стандартен анализ на софтуер преди доставяне.

    Как се става DevOps инженер за 90 дни?

    „Основното нещо, което е нужно, е жажда за нови знания и умения. Това е среда, в която всеки ден научаваш нещо ново и се сблъскваш с нови проблеми, които чакат решение. Разбира се, 90 дни са твърде кратко време, за да се стартира от нулата. За да бъдете приети в курса на Scalefocus Academy, не е нужно да сте имали опит с DevOps практиката, но е нужно да имате основни знания в софтуерната разработка“, отбелязва Красимир Костадинов.

    Курсът е интензивен и включва лекции и практически лаборатории (в делнични дни от 18:00 до 21:00 часа), в които тясно се работи с преподавателите по реални проекти, с които курсистите натрупват нужния опит за стартиране на кариера.  Успешно завършилите Scalefocus Academy ще имат шанс да започнат работа в софтуерната компания.

     

    Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България

    Вижте профила и актуалните позиции за работа на Scalefocus в JOBS.bg

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 24 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство