неделя, 28 май 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2129 прочитания

  Какво четат HR лидерите в България: Петър Джугански, OpenTag

  The subtle art of not giving a f*ck ще ви накара да се замислите за важните неща, как да преживявате неволите по-леко и ще ви разсмее поне няколко пъти
  31 януари 2023, 09:58 a+ a- a

  Петър Джугански - HR & Recruitment Manager на OpenTag. Колаж: Economy.bg

  Какво четат HR лидерите в България? Кои са книгите и авторите, от които черпят вдъхновение? Какви уроци и поуки си извличат от тях? Economy.bg попита HR професионалисти във водещи компании в България. Вижте какво отговори  Петър Джугански - HR & Recruitment Manager на OpenTag.

  Вижте какво отговори Петър Джугански - HR & Recruitment Manager на OpenTag.

  Една от най-интересните книги, които прочетох миналата година, е The Subtle art of not givng a f*ck на Марк Менсън (книгата има издание и на български език - „Тънкото изкуство да не ти пука“ (ИК Хермес), бел.р.).

  Ако ви е дошло до гуша от постоянното напрежение в работата, от високите очаквания към вас в професионален и личен план и сте на една или пък две крачки от това да изгорите като факел – тази книга е и за вас! Книгата дава глътка свежест в морето от позитивна токсичност, като авторът ни обяснява, че много често to not give a f*ck за определени неща е всъщност начинът да живеем един по-щастлив и успешен живот.

  Идеята не е да бъдем апатични непукисти, напълно неповлиявани от всичко случващо се около нас, а да изберем правилно нещата, за които да ни пука. Важно е да осъзнаем кои са нещата, за които наистина ни пука и си заслужава да влагаме емоции в тях, и кои са тези, за които просто не си заслужава да си хабим нервите.

  В книгата е отделено и специално внимание за страданието като неразделна и важна част от нашия живот. Несполуките и трагедиите в живота просто ще ни сполетят в даден момент, не може да бъдем вечно щастливи, това, което обаче е истински важно, е как реагираме на тях. Когато се научим да не се ядосваме напразно за незначителни неща, всъщност ще станем по-устойчиви, за да се справяме с неизбежните борби, които ни съпътстват в живота.

  Ще завърша с това, че The subtle art of not giving a f*ck е една забавна книга, но и дълбока посвоему. Стилът, в който е написана, е ведър и лек, като историите, разказани в нея, ще ви накарат да се замислите за важните неща, как да преживявате неволите по-леко, но пък и ще ви накарат да се разсмеете поне няколко пъти.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  26 май 2023, 16:17
  УниКредит Булбанк отвори първия си напълно безкасов филиал в София
  Банката стартира нов модел на безкасово обслужване заради трайната промяна в поведението на клиентите
  26 май 2023, 14:22
  26 май 2023, 11:43
  14% ръст в пътуванията на българи в чужбина през април
  Над 20% е ръстът при посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
  26 май 2023, 10:32
  Германската икономика навлезе в рецесия
  БВП на Германия отчита свиване второ поредно тримесечие
  26 май 2023, 09:44
  Нова електронна услуга дава директен достъп на бизнеса до системите на НАП
  Хазартните оператори първи получиха софтуерен ключ, предстои „бърза писта“ за подаването на данъчни и осигурителни декларации