събота, 03 юни 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1708 прочитания

  HR2HR: Елена Димова и Петя Милчева

  В новия разговор от поредицата Елена Димова - VP HR Bulgaria and Operations & Technology в Paysafe, интервюира Петя Милчева - Глобален HR Lead в Automattic
  29 март 2023, 10:06 a+ a- a

  Петя Милчева - Глобален HR Lead в Automattic (вляво), и Елена Димова - VP HR Bulgaria and Operations & Technology в Paysafe. Снимка: Economy.bg

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси, и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран

  В новия разговор от поредицата Елена Димова - VP HR Bulgaria and Operations & Technology в Paysafe, интервюира Петя Милчева - Глобален HR Lead в Automattic. 

  Automattic е глобална компания, която още преди ковид пандемията работи отдалечено. В интервюто Петя и Елена коментират как оперира компания в изцяло дистанционен режим, който няма нищо общо с ковид ситуацията и не произтича от нея. 

  Петя Милчева е Глобален Мениджър в Automattic и винаги е нащрек за доброто в хората, с които я среща забързаният ѝ делник. Оглавявайки ЧР екипа на отдела за онлайн търговия, Петя пътува до близки и далечни страни, за да се среща с клиенти, колеги и екипи, а обичайният работен ден през последните осем години се случва от дома ѝ. Някъде между дестинациите, разпръснати по цял свят, ежедневните ангажименти около двете ѝ малки момчета и спорта е нестихващият стремеж към баланс във всяко начинание. Баланс, който понякога тя трудно съчетава с приключенския си дух и желанието си да променя работната среда към по-добро. 

  Елена Димова е Вицепрезидент на Paysafe за HR операциите в България и стратегически HR Бизнес Партньор на функциите технологии и операции на глобално ниво. В ролята си отговаря за всичките 1400 души екип тук. Има близо 20 години опит в сферата на човешките ресурси на локални и регионални позиции. Работила е в най-различни индустрии, включително финанси и банкиране, бързооборотни стоки и тежка промишленост. Била е и консултант по човешките ресурси при набиране на персонал, ангажиране на служители, възнаграждения, проучвания на заетостта и др.

  С какво се занимава Automattic, наема ли хора и в България и какъв модел на работа прилага? Как Петя стартира кариерата си в Automattic? Какво е да работиш в Automattic и какво е различното в политиките, процесите и практиките към хората? Могат ли всички хора да се приспособят? Как е организирана HR функцията в Automattic? Вижте разговора във видеото: 

   

  Как се поддържа култура в изцяло remote среда и по какъв начин Automattic комуникира със служителите? Организират ли се срещи и колко често? Вижте разговора във видеото: 

   

  Кои са любимите HR програми на Петя? Има ли Recognition програми в Automattic и какво е различното в политиката за възнагражденията в сравнение с традиционния процес?  Какви са предизвикателствата от HR гледна точка и кои са най-често задаваните въпроси от служителите? Вижте разговора във видеото: 

   

  Промени ли ковид нещо в начина, по който работи Automattic? Какво прави компанията по отношение на Well beeing? Какво е мястото на жените в Automattic и какво правят Automattic и Paysafe в посока привличане на повече жени? Вижте разговора във видеото: 


  ВИЖТЕ ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА HR2HR

  Диляна Домусчиева и Мартина Георгиева
  Детелина Смилкова и Еван Болстад
  Георги Първанов и Милена Караилиева
  Милена Хаджииванова и Георги Ножаров
  Данаил Кънчев и Антонио Григоров

  Борислав Борисов и Петя Николова
  Йорданка Манчева и Румяна Петева
  Васка Сивкова и Ивана Яламова
  Магдалена Сергиева и Бисерка Янева
  Петър Джугански и Катерина Кобакова
  Даниела Йорданова и Виктор Тутеков
  Ивана Яламова и Васка Сивкова
  Ана Вълева и Мая Цанкова
  Светослав Богатинов и Петя Попова
  Екатерина Тонова и Милен Великов
  Силви Таниелян и София Лазарова
  Анна Габровска и Добромира Манасиева
  Ива Николова и Цанислав Генчев
  Даниела Назим и Стефания Дунчева
  Зорница Янкова и Ник Уолкър
  Елена Радева и Юлия Ушовска
  Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  Емил Минев и Красимира Караджова
  Мария Чинчева и Мария Атанасова
  Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Близо 1000 са вече работещите в Центъра за споделени услуги на KBC във Варна
  Част от служителите са се завърнали от чужбина, за да работят във Варна
  преди 15 часа
  Работните места в САЩ продължават да се увеличават
  Пазарът на труда в страната показва силна устойчивост
  преди 16 часа
  Япония с предупреждение към OpenAI
  Органът за защита на поверителността в страната предупреди компанията да не събира данни без разрешението на потребителите
  преди 16 часа
  САЩ глоби Amazon $30 млн. за нарушаване на поверителността
  Служители на Amazon Ring и стотици изпълнители са имали пълен достъп до личните видеоклипове на клиентите, включително деца, години наред
  преди 21 часа
  Американският Сенат прие Закона за ограничаване на дълга
  Предстои президентът Байдън да подпише документа, за да влезе в сила