сряда, 29 ноември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  847 прочитания

  Завърши първият випуск на бизнес академията на Kaufland и УНСС

  Една трета от завършилите ще продължат участието си в различни стажантски програми в компанията
  29 юни 2023, 14:28 a+ a- a

  На официална церемония в присъствието на ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), проф. д-р Димитър Димитров, курсистите от първия випуск на съвместната Бизнес академия между УНСС и Kaufland България получиха своите сертификати за завършване на програмата.

  В рамките на близо 3 месеца 30 студенти имаха възможността да станат част от първата по рода си изцяло бизнес ориентирана академия, провеждана от експерти на най-голямата верига у нас.

  „Реализирането на тази академия беше моя лична мечта, тъй като дълбоко вярвам, че професионализмът се трупа с практиката. Благодарен съм на УНСС в лицето на проф. Димитров, който ни гласува доверието си и ни даде свободата да изработим програма, която да е изцяло бизнес ориентирана. Щастлив съм да обявя, че повече от една трета от завършилите първия випуск ще имат възможността да започнат дългосрочна стажантска програма при нас и съм убеден, че процентът на онези, които след това ще започнат първата си работа при нас, също ще бъде висок. Това означава, че ние сме успели не само да предадем знания на тези млади хора, но и да ги вдъхновим да пожелаят да бъдат част от един от най-динамично развиващите се бизнес сектори у нас“. Това обяви по време на закриващата церемония изпълнителният директор на Kaufland България – Иван Чернев.

  „С Kaufland работим по много проекти заедно и реализацията на тази академия е естествено продължение на нашето дългогодишно партньорство. Като ги гледам младите хора тук и тяхната емоция след завършването, уверен съм, че сме на прав път и тази програма е била не само полезна, но и интересна. Процентът на студентите, които ще останат в Kaufland в различните програми, също е доста висок, така че – очакваме с радост следващия сезон на Kaufland Business Academy есента”. Така коментира завършването и ректорът на УНСС, проф. д-р Димитър Димитров.

  В церемонията участие взе и зам.-ректорът на УНСС проф. Цветана Стоянова, която беше част от журито, пред което се представяха финалните проектни разработки на участниците. „Като част от журито, бих искала да подчертая старанието, с което бяха подходили студентите към задачите си. То е пряко отражение на старанието, с което са подходили към цялата програма, а това, сигурна съм, е следствие на старанието и огромната отдаденост на лекторския екип от Kaufland”, подчерта проф. Стоянова.

  Kaufland България и УНСС стартираха първата ритейл бизнес академия у нас - Kaufland Business Academy в началото на 2023 г. В рамките на близо три месеца тя обучи 30 студенти, които придобиха практически ориентирани знания и умения. Ключова роля в нея е възможността за директно взаимодействие с доказани професионалисти в различни области от ритейл сектора у нас. Обучението на студентите е под формата на специално разработени от Kaufland България бизнес модули, като съдържанието бе разпределено в 6 тематични секции с общо 15 презентации по актуални за пазара теми. Сред тях бяха изграждане на идентичност, изграждане на супербранд, позициониране на супербранд, иновации и инвестиции, как се става лидер на пазара, планиране на успеха и изграждане на силен екип.

  Всички студенти на Академията, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, получиха и парична стипендия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  ИКЕА отвори нов магазин във Велико Търново
  Това е 6-ият обект на шведския бранд в страната
  преди 11 часа
  Над 200 млн. долара финансиране са привлекли проптех компаниите у нас
  Над 1000 души са заетите в тези дружества у нас, сочи нов доклад
  преди 11 часа
  4 млн. лева ще получат български фирми за подобряване на киберсигурността си
  От началото на година до момента са регистрирани над 6100 киберинцидента в публичната сфера
  преди 14 часа
  БНБ повиши прогнозата си за ръста на българската икономика през 2023
  Лихвите по кредитите и депозитите ще достигнат най-високите си стойности в края на 2024 и в началото на 2025, прогнозират от централната банка
  преди 15 часа
  Стартира строителството на 6 км метро през “Слатина” до “Цариградско шосе”
  Още 75 хил. души ще могат да ползват най-бързия и екологичен транспорт
  преди 16 часа
  Китайската централна банка ще подкрепи вътрешното търсене
  За целта институцията ще използва „силна и целенасочена“ политика