събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    700 прочитания

    Microsoft съкрати 1900 служители

    Те са около 8% от гейминг подразделението на технологичния гигант
    26 януари 2024, 09:13 a+ a- a

    Снимка: Microsoft

    Microsoft съкращава около 1900 служители в подразделението си за игри, според вътрешна бележка на компанията, малко повече от 3 месеца, след като технологичният гигант завърши покупката на производителя на видеоигри Activision Blizzard на стойност $69 млрд.

    Съкращенията на работни места представляват намаление с около 8% на гейминг работната сила на Microsoft от 22 000 души, се отбелязва в бележката, видяна от „Асошиейтед прес“. Засегнатите са работили в екипи за Activision Blizzard, както и за Xbox и ZeniMax – които също са собственост на Microsoft.

    „Движейки се напред през 2024 г., ръководството на Microsoft Gaming и Activision Blizzard се ангажира да съгласува стратегия и план за изпълнение с устойчива структура на разходите, която ще поддържа целия ни разрастващ се бизнес“, пише главният изпълнителен директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър в бележката.

    Междувременно президентът на Blizzard Майк Ибара обяви, че ще напусне компанията в публикация в X/Twitter, като изглежда, че признава съкращенията: „Това е невероятно труден ден и моята енергия и подкрепа ще бъдат съсредоточени върху всички тези невероятни засегнати хора – това по никакъв начин не е отражение върху вашата невероятна работа“, написа Ибара, като по-късно добави, че времето, през което той ръководи Blizzard „е абсолютна чест.”

    Microsoft приключи сделката си за $69 милиарда Activision Blizzard през октомври, близо 22 месеца след като беше обявена за първи път след преодоляване на съпротивата на антитръстовите регулатори в Обединеното кралство и Европейския съюз, припомня Quartz.

    Microsoft съкрати значителен брой роли само преди една година. През януари 2023 г. Microsoft заяви, че ще съкрати 10 000 служители, а след това почти 5% от работната си сила, присъединявайки се към други технологични играчи, намаляващи разширяването от ерата на пандемията.

    Последните съкращения в Microsoft следват поредица от съкращения на работни места в технологичния сектор през последните седмици – включително тези в Google, Riot Games, TikTok, eBay и Amazon. Търговията на дребно, хотелиерството, медиите и други сектори също бяха засегнати от съкращения на работни места.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 18 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 19 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 19 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 19 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 21 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години