събота, 20 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4737 прочитания

  Ето как хибридната работа се отразява върху жените

  Вижте какво сочи проучване на IWG
  23 февруари 2024, 13:18 a+ a- a

  Широкото разпространение на хибридния модел на работа отвори вратата за жени от малцинствен произход да кандидатстват за ръководни позиции в своите компании, според нов доклад, публикуван преди Международния ден на жената.

  Докладът на IWG от 2024 г. Ускоряване на равенството: Жените на хибридното работно място, базиран на изследване сред повече от 1000 хибридни служителки, установи, че гъвкавостта на хибридната работа е позволила на повече от половината от тях (53%) да търсят повишения или да кандидатстват за по-високи позиции, което е окуражителен ход за напредък на равенството, като процентът при жените от малцинствен произход нараства до повече от три на всеки пет (61%). За почти три четвърти (73%) от жените в малцинствените групи хибридната работа е открила нови възможности, които иначе не биха имали.

  Докладът Ускоряване на равенството, поръчан от IWG, най-големият глобален доставчик на хибридни работни решения с марки, включително Spaces и Regus, разкрива, че хибридната работа предоставя нови професионални възможности за жените.

  Две трети (67%) отбелязват, че хибридната работа, която подкрепя редица от целите на ООН за устойчиво развитие, включително напредъка на равенството между половете и здравеопазването, дискриминацията и икономическия растеж, е помогнала за изравняване на условията за кариерно развитие, докато 70% смятат, че хибридната работа е направила работата им по-приобщаваща. Данните обхващат жени, които са част от поне една малцинствена група, включително тези, които се идентифицират като LGBTQIA+, хора с увреждания или идващи от етнически малцинствен произход.

  Девет от 10 (86%) от жените с двигателни увреждания (78%) споделят, че хибридният модел на работа им е предоставил повече възможности за офисни длъжности, докато 61% са съгласни, че е направил работата им по-приобщаваща.

  За преобладаващото мнозинство от жени (89%) хибридната работа също е спомогнала за постигането на по-добър баланс между служебни отговорности и семейни ангажименти, благодарение на това, че хибридната работа ускорява създаването на повече 15-минутни градове, което им позволява да работят по-близо до дома. Жените спестяват ценно време при дългите си пътувания до работното място и в резултат на това над една трета (38%) казват, че хибридната работа им е дала повече време да преследват личните си страсти извън кариерата.

  В резултат на това докладът показва, че все по-голям брой жени вземат важни кариерни решения - като смяна на работа или индустрия - мотивирани от хибридните работни възможности и по-добрия баланс между професионалния и личен живот, които те предлагат.

  В стремежа си към гъвкави условия на работа, много жени сменят секторите като цяло, като две от всеки пет (43%) споделят, че хибридната работа им е позволила да се преместят в нова индустрия. Жените от малцинствените групи съобщават, че това кариерно израстване се дължи на хибридната работа, която им позволява да бъдат по-продуктивни и ефективни (44%), като им помага да научат повече за други роли в тяхната компания (49%) и повишава тяхната видимост пред висшето ръководство (32%).

  От жените, които са споделили, че страдат от психично заболяване, три от 10 (27%) са имали подобрение на психичното здраве в резултат на работа по хибриден модел, като 70% са съгласни, че в резултат от хибридната работа, траекторията им на кариерно израстване се е повлияла положително.

  Допълнителните предимства включват спестени разходи за пътуване до работното място (38%) и повишена производителност (24%), като 7% дори споделят, че хибридната работа им е позволила да си вземат домашен любимец.

  Предишно проучване на IWG идентифицира хибридната работа като решаваща стратегия за лидерите в човешките ресурси за привличане и задържане на таланти. Това е особено важно за служителите, като 40% посочват, че липсата на хибридна работна гъвкавост е била решаващ фактор за напускане на предишната им работа. Това е подкрепено от академично изследване на професор Блум, професор по икономика в Станфорд и световно известен експерт по хибридна работа, който казва, че компаниите, които предлагат този вид гъвкавост, могат да очакват процентът на напускане да намалее с до 35%.

  Фатима Конинг, главен търговски директор на Групата IWG, коментира: „Темата на тазгодишния Международен ден на жената, „Да вдъхновим приобщаването“, е мощен призив за действие и хибридната работа стои на преден план като трансформираща сила за постигане на по-справедливо работно място. Последните данни на IWG са доказателство за това, като разкриват тенденция, при която жените, особено от различни среди, активно оформят кариерата си около гъвкавостта, която предлага хибридната работа. Тази промяна не само подобрява баланса между професионален и личен живот, но също така насърчава изобилие от нови професионални възможности. След като лично съм изпитала безбройните предимства на хибридната работа, окуражаващо е да станем свидетели на нейната роля в насърчаването на многообразието и приобщаването, позволявайки на все повече жени да процъфтяват в избраните от тях области."

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
  Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
  преди 1 ден
  СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
  Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
  преди 2 дни
  В София започна Serp Conf. 2024 International
  Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
  преди 2 дни
  Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
  Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
  преди 2 дни
  BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
  Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
  18 април 2024, 08:29
  Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
  Подпомогната от промишленото производство