понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1863 прочитания

    Amdaris стартира втората си стажантска програма

    Тя ще се проведе едновременно в три центъра на Amdaris – България, Румъния и Молдова
    06 март 2024, 11:23 a+ a- a

    Стажантите с част от менторите в тазгодишното издание на програмата (Снимка: Amdaris, an Insight company)

    Amdaris, an Insight company стартира втората си стажантска програма в България. Стажът е с продължителност 3 месеца, през които младите специалисти слушат лекции, пишат домашни и разработват свои лични проекти. Но не и без правилната подкрепа – още в самото начало всеки стажант е разпределен с ментор, който е насреща за всякакви въпроси и помощ. Хората, които завършат успешно програмата, получават сертификати, а най-добрите сред тях имат шанс да получат предложение да продължат професионалния си път в Amdaris, както се и случва с Флориета, Кристиян и Ирина, първите успешно завършили стажанти и вече пълноправни членове на екипа на позиция младши програмист.

    „Вълнението от това да представиш свой собствен продукт в края на стажа си и да получиш обратна връзка от доказани професионалисти от България и от други центрове на Amdaris е огромно“, споделят и тримата. Ирина разработва блог приложение, свързано с туризъм, Кристиян – онлайн магазин за книги, видео игри и ученически материали, а Флориета – приложение за коли под наем.

    Всеки стажант представя на английски пред свои и чуждестранни колеги идеята, функционалностите и използваната методология за изграждането на проекта си, с което показват на практика всичко научено в програмата. И тримата споделят, че предизвикателствата пред тях са били свързани с изучаването и прилагането на технологии, които преди стажа не са им били познати. Цанко Тинчев, ръководител на миналогодишната програма и ментор в тазгодишната, споделя възхищението си от ентусиазма, с който стажантите са учили и прилагали нови умения в проектите си. 

    След като стават пълноправни членове в Amdaris, an Insight company, и тримата младши разработчици навлизат в дълбоките води на програмирането. Ирина работи по вътрешен проект, в който клиентите на компанията могат да проследяват прогреса на екипите си и да оставят обратна връзка за изпълнението на услугите по него. Кристиян вече има опит по два проекта, един вътрешен и един клиентски, и не спира да се развива: сертифицира се като Stripe Professional Developer, след което учи технологии като Node.js, React, GraphQL и други.

    Флориета пък е в два вътрешни проекта, един от който е менторската платформа на Amdaris, която и тримата активно ползват, за да не спират да развиват уменията си с подкрепата на по-опитни от тях специалисти. Тя самата продължава да работи редом с ментора си от стажантската програма – Цанко Тинчев – „понеже вече бяхме изградили успешна комуникация помежду си, а и защото той е изключително опитен, отзивчив и отдаден на работата си“ и също като Крис се сертифицира като Stripe Professional Developer.

    Тазгодишната програма ще се проведе едновременно в три центъра на Amdaris – България, Румъния и Молдова. Ментори на българските стажанти в тазгодишната програма са Цанко Андреев, Мартин Митев, Цанко Тинчев, Андрей Митев и Захари Ваклинов. Стажантите ще посещават офиса на компанията в София, за да имат пряка комуникация с менторите си, а и за да усетят атмосферата на мястото, духа на компанията и да опознаят потенциалните си бъдещи колеги. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    26 април 2024, 14:34
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    26 април 2024, 14:14
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    26 април 2024, 13:50
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години