събота, 13 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1760 прочитания

  Телерик Академия ще се фокусира повече върху доквалификацията на специалисти

  За 5 години Академията утроява броя на Upskill програмите за повишаване на знанията и добавя към портфолиото си нови формати
  13 юни 2024, 14:06 a+ a- a

  Телерик Академия обявява засилен фокус върху програмите си за повишаване квалификацията на служителите Upskill и практическите двуседмични обучения за надграждане на знанията в дадена област Sprint. Тази насоченост идва в отговор на бързо променящите се нужди на бизнеса, покрай дигитализацията и навлизането на нови технологии.

  Според доклад на Световния икономически форум 6 от 10 служители ще се нуждаят от обучение преди 2027 г. В същото време пак по техни данни с 58% ще намалее нуждата от ръчен труд, а нуждата от технологични умения ще се увеличи с 50%.

  “Автоматизацията, дигитализацията и изкуственият интелект изцяло променят начина, по който оперират икономиките. Животът на знанията и уменията в технологичния свят, в който живеем, е по-малко от 3 години, затова, за да сме конкурентни на пазара на труда, ние като професионалисти трябва да бъдем достатъчно адаптивни, за да се пренасочим към правилните роли. Пътят към това е ученето през целия живот. В отговор на тези нужди в Телерик Академия следим тенденциите за най-търсените умения и актуални професии и разширяваме портфолиото си от обучения, за да осигурим възможност всеки да получи знания и умения с най-висок стандарт.“ - подчертава Александра Мечкова – главен изпълнителен директор на Телерик Академия.

  За последните 5 години Телерик Академия се адаптира към променящата се среда и утроява броя на Upskill програмите си за повишаване на квалификацията с добавяне на нови такива, които да отговарят в най-голяма степен на търсенето на професионалисти. Само за последните 6 месеца Академията обявява прием за 3 нови програми – Data Analyst, Data Engineer и Tech Leadership. Допълнително през месец юни тази година стартират и двуседмични практически обучения (Sprint), чиято цел е да предоставят конкретни задълбочени познания на утвърдени специалисти в дадена област, които искат на надградят своите умения.

  Отворени за прием Upskill програми
  В момента е отворен приемът за почти всички Upskill програми на Телерик Академия, а обученията ще стартират през есента.

  Upskill Tech Leadership - първият публичен трейнинг специфично насочен към технологични специалисти, които преминават или наскоро са преминали към мениджърска роля. Тя е създадена и валидирана от доказани лидери в технологичната индустрии и ще бъде водена от специалисти с богат опит в български и международни ИТ компании с утвърдени модели на лидерство и управление, като Telerik, Apple, Uber, Dext, Roblox, BrightCap Ventures и Skyscanner. След края на програмата участниците ще имат както нужните познания за ефективно ръководене на технологични екипи, така и отлично разбиране за бизнес процесите. Приемът е отворен до 12 август.

  Upskill DevOps - Кандидатстването продължава до 15 септември, а участниците ще се подготвят за ролята на DevOps инженер под менторството на опитни практици. Водещите трейнъри Даниел Ранков, CEO и Chief Cloud Officer в Several Clouds и първият AWS Community Hero в България, и Илиян Вутов, DevOps Team Lead в Dext са с над 15 години практически опит.

  Upskill React - програма, с която програмисти могат по бърз и структуриран начин да надградят уменията си с най-популярната и търсена от бизнеса JavaScript библиотека. Богатият опит на трейнърите в обучението, натрупан в компании като Broadcom, Progress, SoftServе, AtScale и Delasport, гарантира, че наученото от курсистите е актуално и доказано в работна среда. Срокът за кандидатстване в обучението е до 15 септември.

  Upskill Product Management - Обучението е подходящо за специалисти с опит в маркетинг, мениджмънт на проекти, софтуерно инженерство или бизнес анализ, както и за ИТ предприемачи и младши продуктови мениджъри. Участниците усвояват всички аспекти на продуктовия мениджмънт и преминават през целия процес по създаване на един продукт - от идея до това продуктът да генерира приходи. Кандидатстването е отворено до 2 септември.

  Upskill Data Engineer - В края на обучението курсистите ще имат задълбочени познания в процесите по складиране и моделиране на данни (работа с ETL инструменти), програмиране с Python, разбиране в дълбочина на SQL, MongoDB, Git и др. Програмата е валидирана от водещи български и международни компании като Bosch, DXC, OfficeRND, Payhawk, Световната банка, UBS и др. Крайният срок за кандидатстване е 18 август.

  Upskill UX/UI Design – Обучение, с което специалисти и студенти в сферата на графичния дизайн, илюстрациите и визуалните изкуства ще усвоят необходимите UX/UI умения от водещи експерти. Кандидати за програмата се набират до 25 август.

  Двуседмични практически обучения
  Telerik Academy Sprint Новият Sprint формат предоставя платформа, чрез която лидери, доказани в своите области, в рамките само на 2 седмици (4 сесии) ще споделят вътрешнофирмени знания и успешни стратегии от личен опит, които не са публично достъпни, но могат веднага да бъдат приложени в друга среда.

  Първите четири обучения в новия формат ще се проведат в рамките на месец юни, като ще започнат с GenAI for Developers (старт: 10 юни), последвано от Future-Proof Content Marketing (старт: 17 юни), GenAI for Business Users (старт: 17 юни) и Hiring the Top 1% (старт: 24 юни).

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 12 часа
  ЕК заплаши с по-големи глоби социалната мрежа „X“ на Мъск
  Според Брюксел платформата нарушава дигиталното право на ЕС
  преди 13 часа
  ЕК одобри държавна помощ от 142 млн. евро за българската енергетика
  Помощта ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства за доставчици на природен газ
  преди 14 часа
  Ключово постижение за България: INSAIT със 17 приети статии на знаков форум за компютърно зрение
  За първи път от 34 години българска институция се нарежда наравно с едни от най-добрите университети в света на ECCV
  преди 17 часа
  ЕП гласува следващата седмица дали Фон дер Лайен остава начело на ЕК
  Ако бъде избрана, тя ще се върне на поста председател на Европейската комисия за следващите 5 години
  преди 18 часа
  Радев ще връчи втория мандат следващата седмица
  Президентът очаква от ПП-ДБ да кажат дали ще останат опозиция или ще опитат да съставят правителство