петък, 19 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1907 прочитания

  Близо 270 ученици посреща Lidl в практикантската си програма

  Това е ръст от близо 24% в сравнение с участниците миналата година
  09 юли 2024, 14:28 a+ a- a

  Близо 270 ученици в 11 и 12 клас от цялата страна влизат като практиканти в магазините на Lidl това лято, за да натрупат първия си професионален опит в бързооборотната търговия. Рекордният брой участници тази година са с близо 24% повече в сравнение с миналогодишното издание.

  Заради нарастващия интерес към програмата и летните форми на заетост от страна на младите хора, Лидл България постоянно развива и подобрява условията на младежките си формати. „Твоето лято избра Lidl. Останалото избираш ти“ – с това послание компанията за първа година компанията даде възможност на учениците сами да избират продължителността на работния си ден, както и периода за участие – 1 или 2 месеца. Близо 77% от практикантите избраха двумесечен трудов ангажимент, а 80% от тях предпочетоха 8-часов работен ден.

  През летните месеци новите таланти ще работят в магазините на веригата и ще натрупат ценен опит. Сред ежедневните им задачи ще бъде да се грижат за подредбата на стоката, за промоционалните активности и съдействието на клиенти. Едновременно с това ще се научат да приоритизират задачите си, да бъдат самостоятелни и отговорни, както и да работят в екип. През цялото време ще имат до себе си ментор – опитен професионалист от Lidl, който ще ги напътства. 5 дни неплатен отпуск пък гарантира време за ваканция и море на избралите да се трудят два месеца.

  В края на програмата най-добре представилите се могат да спечелят атрактивни награди като стипендии за първата година в университета в размер на 1500 лв., 3 броя iPhone 15 Pro, 3 броя Apple Watch series 9, както и две награди на стойност 600 лв. под формата на ваучери за продукти в Lidl.

  Практикантската програма е най-дългогодишната младежка програма на Lidl. Лятната практика може да бъде надградена с участие в останалите младежки програми на веригата или към постоянна работа на пълен или непълен работен ден.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Wizz Air празнува 20 млн. превозени пътници от летище София
  Авиокомпанията и стартира нов маршрут – до Лион
  преди 5 часа
  Онлайн продажбите в САЩ достигнаха $7,2 млрд. в първия ден на Amazon Prime Day
  Продажбите са с над 10% повече спрямо миналата година
  преди 9 часа
  Глобално кибер прекъсване приземи полети по целия свят
  Проблемът засегна и работата на банки и медии в различни точки на света
  преди 10 часа
  Президентът ще връчи втория мандат на 22 юли
  На кандидата за премиер, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание
  преди 11 часа
  WordPress Engine придобива българската NitroPack
  Основателите Георги Петров и Михаил Стойчев ще работят върху нов проект