петък, 18 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3831 прочитания

  И Best Buy забрани работата от вкъщи

  Идва ли краят на дистанционната заетост?
  06 март 2013, 11:36 a+ a- a

  Мариса Майер запали сериозен дебат за гъвкавата заетост със своето кардинално решение да забрани на служителите в Yahoo да работят от вкъщи. И докато споровете за предимствата и недостатъците за този ход все още текат, друг американски гигант последва нейния пример.

  Best Buy, най-голямата верига за потребителска електроника в света обяви в понеделник, че преустановява своята програма за гъвкава работа, която оценява продуктивността на служителите на база постигнати резултати, а не отработено време (Results Only Work Environment program, ROWE). 

  Програмата, която стартира през 2005 г., даваше възможност на служителите в централата да работят откъдето и колкото им е необходимо, стига да постигат резултати (тя не касае работещите в магазинната мрежа). Ръководството реши да въведе стандартна 40-часова работна седмица и занапред служителите вече няма сами да изготвят графика си и да се появяват в офиса, когато пожелаят, съобщава The Star Tribune. Новата политика обаче дава известна свобода на мениджърите да позволят гъвкав график за определени служители по изключение. 

  Главният изпълнителен директор Хуберт Жоли, който застана начело на компанията през лятото на 2012 г., коментира, че програмата е грешно управленско решение – хората си сътрудничат по-добре, мислят по-иновативно и са по-ангажирани към целите на компанията, ако работят в офис. Best Buy дава същите аргументи, които изложи и Yahoo. "Считаме, че резултатите са важни, но как се върши работата е също толкова важно", обяснява говорителят на компанията  Мат Фърман.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 минути
  преди 11 минути
  ЕК подписа договор със Sanofi-GSK за достъп до потенциална ваксина срещу Covid-19
  Договорът ще позволи на всички държави членки на ЕС, да закупят до 300 милиона дози от ваксината
  преди 3 часа
  преди 3 часа
  Евродепутати искат взаимно признаване на резултати от Covid-19 тестовете в страните членки
  Трябва да се установи общ период за карантина, да има едно и също определение за положителен случай на COVID-19, за случай на смърт поради COVID-19 и за възстановяване след заразяване
  преди 5 часа
  Стартират програма за детски кътове към офисите
  За целта ще бъдат отпуснати 15 милиона лева по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“