петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3952 прочитания

    HP и VMware автоматизират управлението на дейтацентър мрежите

    Новото решение премахва ръчната конфигурация на физическите и на виртуалните дейтацентър мрежи
    10 октомври 2013, 14:44 a+ a- a

    HP и VMware обявиха плановете си за сътрудничество с цел създаване на първото в индустрията решение за федерирани мрежи. Целта е да се осигури на потребителите единна автоматизация и поглед върху физическите и виртуални дейтацентър мрежи за бизнес гъвкавост и по-добра бизнес приемственост.

    Оказва се, че с навлизането на облака и мобилността ръчната мрежова конфигурация изисква много време и ресурси, а и е податлива на грешки. Мрежовата виртуализация предлага централизирано управление, но не автоматизира конфигурирането на физически мрежови устройства.

    Новото HP-VMware мрежово решение ще обедини HP Virtual Application Networks SDN Controller с платформата за мрежова виртуализация VMware NSX, за да осигури на потребителите интегриран подход към автоматизиране на физическата им и виртуална мрежова инфраструктура.

    Мрежовото решение ще предостави централизирано наблюдение, унифицирана автоматизация, поглед и контрол върху цялостната дейтацентър мрежа, подобрявайки гъвкавостта, мониторинга и отстраняването на проблеми. То обещава да елиминира ръчната конфигурация както на физическите, така и на виртуалните дейтацентър мрежи чрез оперативно съвместима организация на политики. Решението ще създаде и единен поглед върху мрежата – физическа и виртуална.

    „Мрежите трябва да бъдат достатъчно гъвкави, за да възприемат облака и мобилността, като в същото време осигурят непрекъсваемост,” посочва Бетани Майер, старши вицепрезидент и управител на Networking, HP. “Мрежовото решение HP-VMware унифицира видимостта и автоматизацията на физическите и виртуалните мрежи в общ контролен панел, давайки възможност стартирането на нови приложения и услуги за минути вместо за месеци”, допълва тя.

    „Потребителите се насочват към мрежова виртуализация, за да придобият необходимата гъвкавост, за да се възползват от възможностите на виртуализираните и облачните дейтацентрове. За да бъдат успешни, ИТ организациите имат нужда от решение, което да осигури единно управление на услуги и операции в рамките на физически и виртуални домейни” изтъква Стивън Мълейни, старши вицепрезидент и управител на звено Networking and security business unit, VMware. „Чрез сътрудничеството с HP върху решението за федерирани мрежи, ще помогнем на общите ни потребители да създадат единен модел за мрежови операции, който радикално да опрости ИТ в софтуерно-базирания дейтацентър”, коментира той.

    HP-VMware мрежовото решение ще бъде достъпно в цял свят през втората половина на 2014.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 15 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 16 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 17 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 20 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк