понеделник, 29 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3358 прочитания

    НТС ще предлага виртуална реалност на масовия потребител

    Тайванският производител ще си партнира с американската компания Valve
    05 март 2015, 11:26 a+ a- a

    HTC Vive

    Тайванският производител НТС обяви в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона плановете си да доближи виртуалната реалност до масовия потребител. Чрез стратегическо партньорство с Valve, НТС ще трансформира начина, по който потребителите си взаимодействат с технологиите и света около тях с дебюта на първия пакет за витруална реалност, осъществен с Valve’s Steam VR technology, съобщиха от представителството на компанията в България. Версията за разработчици HTC Vive Developer ще бъде представена през пролетта, а потребителската версия – в края на 2015.  

    HTC и Valve намират 360 градусовото решение Full Room Scale с тракинг контролери, което ни позволява да се изправим, да се разходим наоколо и да опознаем виртуалното си пространство, да разглеждаме обекти от всеки ъгъл и наистина да си взаимодействате с обкръжаващата среда. Хедсетът се отличава с висококачествени графики, 90 кадъра в секунда и висока аудио прецизност.  

    Наред с това НТС представя нови безжични VR контролери, които позволяват „сливане“ с виртуалната среда.  

    Бета версии на Vive Developer вече са използвани за създаването на богато съдържание от някои от най-добрите световни разработчици на игри като Vertigo Games, Bossa, Barry–Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games и Owlchemy.

    HTC и Valve се ангажират с развитието и на по-широка визия за виртуална реалност и виждат истинска възможност в трансформирането на всекидневни преживявания. Пътуването, посещаването на спортни мачове, срещите с приятели и дори пазаруването вече никога няма да са същите и компаниите работят с водещи създатели на съдържание като Google, HBO, Lionsgate и Националния музей в Тайван, за да превърнат тази визия в реалност.  

    „Vive създава вълнуваща възможност за всички разработчици и създатели на съдържание да ни помогнат да доведем виртуалната реалност до потребителите с решение, което напълно предефинира разбирането за това как се забавляваме, как комуникираме помежду си, как учим и ставаме по-продуктивни,“ сподели Джеф Гатис, изпълнителен директор на дивизията за свързани продукти на НТС. По неговите думи НТС Vive ще бъде готов за употреба преди началото на 2016. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 29 минути
    От 1 май: Нова самолетна линия ще свързва Истанбул със София
    Нискотарифната Pegasus Airlines ще има полети 3 пъти в седмицата
    преди 44 минути
    Изкуственият интелект има потенциал да революционизира научните открития
    Нуждаем се от нов Европейски институт за изкуствен интелект в науката, съветват академиите Европейската комисия
    преди 1 час
    Fitch потвърди рейтинга на България
    Липсата на стабилно правителство и потенциално дългите преговори за съставяне на коалиция биха могли да забавят влизането в еврозоната след 2025, предупреди агенцията
    преди 2 часа
    Летище София с нов безмитен магазин
    Той е най-големият за безмитна търговия в България
    26 април 2024, 14:45
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР