неделя, 19 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  28860 прочитания

  Ракия в... джоба?

  Хърватин патентова нов метод за съхранение на традиционната напитка – в пликчета, които се побират в джоба
  10 ноември 2016, 16:08 a+ a- a

  Свикнали да си взимаме храна за вкъщи, кафе за вкъщи, сладолед за вкъщи... Обаче колко от нас си взимат малки разфасовки алкохол за вкъщи...? Искало ли ви се е някога да си поръчате една хубава ракия и да си я занесете у дома, където да я изпиете в най-приятната за вас обстановка? Или пък да изнесете чашата от заведението и да се настаните в парка, където да се насладите на едно малко питие?

  Е, това вече е възможно благодарение на хърватина Златан Ребец. През 2008 той купува машина за опаковане на мокри кърпички. Този продукт обаче се използва предимно лятото. Така машината стои неизползваема през зимата. Пред сръбската медия „B92“ Златан споделя, че идеята да опакова ракия се родила случайно „както всички добри идеи“.

  Ракия има навсякъде, но не навсякъде тя е качествена, обяснява още той. Затова обединява сили със свой приятел, който произвежда ракия, и крайният продукт е налице. Опаковките съдържат различен вид ракия (сливова, вишнева, гроздова и др.) и са в разфасовка от по 20 милилитра.

  Златан Ребец вече е запазил марката Rakija TO GO. Продуктът се разпространява като сувенир в Загреб, Дубровник, Сплит и Истрия, но големият пробив предстои, твърди Златан. В момента той води преговори с Австрия и Германия, където ракията за вкъщи е преминала успешни тестове в няколко ски курорта.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  17 септември 2021, 15:10
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  17 септември 2021, 14:01
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  17 септември 2021, 13:11
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден