четвъртък, 24 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  787 прочитания

  HTC пусна блокчейн телефон

  Exodus е изцяло посветен на децентрализираните приложения и сигурността на информацията
  11 юли 2018, 10:09 a+ a- a

  HTC създаде първия в света телефон, изцяло посветен на децентрализираните приложения и сигурността на информацията. Компанията обяви, че пуска в продажба Exodus, който включва и  офлайн портфейл за съхраняване на биткойни.

  "В новата интернет епоха хората обръщат много повече внимание на своите лични данни отколкото преди. Това е идеална възможност за потребителите да упълномощават сами своята дигитална идентичност. Да притежаваш Exodus е привилегия, защото това е най-личното устройство, което съхранява всичките ви данни", каза главният крипто директор на HTC, Фил Чен. 

  С появата на Bitcoin и Ethereum се разпространи идеята за дефицит на цифрови данни и нефункциониращи символи (NFTs). Днес HTC си партнира с първата и най-популярна игра на NFT в блокчейна - Cryptokitties, с цел разпространение при мобилните телефони чрез избрани устройства на HTC, започвайки с U12 +. Това е значима първа стъпка в създаването на платформа и канал за разпространение за създатели на уникални дигитални продукти. Мобилният телефон е най-популярното устройство в историята на човечеството, което, за да поддържа своя потенциал и цифрови активи, трябва да поддържа реномето си на основно средство за разпространение.

  "С Exodus HTC се стреми да бъде всеобщ пазар за блокчейн активи. Тук сме, за да поканим всички разработчици да разпространяват своя блокчейн игра, колекционерски символи и NFT концепции чрез нас. Вярваме, че има промяна в парадигмата, като везната отново накланя в ползва на собствеността и стойността на съдържанието", добавя Фил Чен.

  HTC също така обяви две партньорства за ускоряване на напредъка в блокчейн пространството – Animoca, дистрибутор на Cryptokitties, и Bitmark - криптобазиран проект за цифрова собственост.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 48 минути
  София обсъжда с Берлин присъединяване към платформата Start Alliance
  Целта на Start Alliance е да подпомага глобалния растеж на стартъпите
  преди 1 час
  преди 1 час
  Джак Ма: Технологиите могат да доведат до трета световна война
  Винаги наемам хора, които са по-умни от мен, отбеляза основателят на Alibaba
  преди 3 часа
  Протест на гръцките фермери блокира днес ГКПП „Кулата"
  Възможно е образуване на колони от чакащи автомобили