петък, 21 септември 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  685 прочитания

  Lexus ES ще е първият автомобил в масово производство без странични огледала

  Вместо това колата ще има камери и екрани
  14 септември 2018, 09:37 a+ a- a

  Много концептуални автомобили предлагаха идеи за замяна на страничните огледала с камери и екрани, но сега Lexus ще направи това реалност в кола в масово производство. Новият Lexus ES, който бе наскоро обновен, ще идва с малки камери от двете страни. Те ще заснемат и прожектират видеосигнал в реално време върху 5-инчови екрани в кабината.

  Липсата на странични огледала подобрява аеродинамиката. Замяната на големия корпус с малки камери намалява съпротивлението и подобрява консумацията на горивото. Друго преимущество е подобряването на видимостта. Камерите не задържат водни капки или снежинки при лошо време. Освен това помагат за намаляването на шума от вятъра, който обикновено удря корпуса на масивните странични огледала. Видимостта нощем също е подобрена и ще предпазва водача от заслепяване.

  Първоначално технологията ще е достъпна само в Япония. Страната е една от първите в света, която позволи използването на камери вместо странични огледала. Европа също разрешава използването на подобни системи, но засега ES няма да се предлага без странични огледала на Стария континент.

  Audi най-вероятно ще е първият производител, който ще пусне подобни автомобили на европейска почва с новия си E-Tron.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.