неделя, 26 май 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2360 прочитания

  Изкуствен интелект измисля цели дигитални светове

  За основа той използва проста скица
  07 декември 2018, 09:19 a+ a- a

  Създаването на дигитална сцена, която прилича на истинска, изисква умения, креативен опит и търпение. Сега задачата може да бъде възложена на изкуствен интелект. Производителят на графични чипове Nvidia създаде алгоритъм, който автоматично генерира елементи за виртуална реалност, както и такива за обучението на автономни автомобили и роботи.

  Създателите на видео играта Red Dead Redemption 2 споделят например, че за създаването на сцените са били нужни близо хиляда програмисти и осем години труд със 100-часови работни седмици.

   „Можем да създаваме нови скици на сцени, които не са били виждани допреди и да използваме интелекта да ги превърне във виртуални подвижни обекти. Учим интелекта как да чертае триизмерни обекти на базата на реално видео“, сподели вицепрезидентът по приложно задълбочено обучение в Nvidia Браян Катанзаро.

  За целта бе използван стандартен метод за машинно обучение, чрез който да бъдат идентифицирани различни обекти в една видеосцена: автомобили, дървета, сгради, хора и други. Впоследствие екипът използва познатите обекти за създаването на мрежа, с която да обучи компютъра да добавя реалистични триизмерни образи.  Готовата система изисква само въвеждането на чертеж на сцената, показващ как са разположени различните обекти, а алгоритъмът запълва всички останали детайли, изграждайки цялата триизмерна графика.

  „Класическите компютърни графики са изградени чрез наслагването на начина, по който светлината взаимодейства с обектите. Помислихме как да използваме изкуствен интелект, за да променим процеса“, допълни Катанзаро.

  Софтуерът може да намали работата, нужна за изграждането на дизайна на видео игри, както и да насложи кадри с реални хора в интерфейса на игри след обучението от истинско видео. Освен това технологията може да бъде използвана за генерирането на реалистични пейзажи за виртуална реалност или да предложи база от сценарии за обучението на роботи и безпилотни автомобили.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  24 май 2019, 12:02
  Тереза Мей подаде оставка
  Консервативната партия на Великобритания ще избере нов министър председател през юни
  23 май 2019, 16:39
  МОН публикува матурата по Математика
  Вижте част от задачите и техните верни отговори
  23 май 2019, 12:35
  Кофас: БВП забавя своя ръст
  Увеличаването на американските тарифи спрямо Китай ще засегне Германия, посочват от компанията за управление на риска
  23 май 2019, 09:25
  „Балкан Агрикалчарал“ инвестира 14 млн. евро в завод край Пловдив
  Резервът от човешки капитал в Пловдивска област е в рамките на около 200 000 човека