сряда, 23 януари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2047 прочитания

  Направиха апарат за кръвна захар, който не причинява болка

  Той позволява на диабетици да вземат лесно проби от кръвта
  09 януари 2019, 13:49 a+ a- a

  Изследователи от KTH Royal Institute of Technology разработиха сензор за отчитане на кръвната захар, който не причинява болка и не навлиза в тялото подобно на методите, използващи игла или скъпите апарати за постоянно отчитане на кръвната захар. Системата им използва микроигли, работи бързо, не изисква абонамент и е на по-достъпна цена.

  Устройството представлява лепенка с множество малки игли, които са по-тънки от човешки косъм и до 50 пъти по-малки от тези в апаратите за постоянно отчитане на кръвната захар. Именно това позволява поставянето на лепенката без болка и без нуждата от подкожното вкарване на дебела и дълга игла. По-малките игли позволяват на пробите да бъдат събрани от горния слой на кожата, където параметрите за захарта в кръвта са по-точни, вместо от хиподерма, в който повечето съвременни устройства пробиват.

  Късите игли позволяват още скъсяване на разстоянието между кожата и чипа, което позволява по-бързото предаване на информацията и по-честото вземане на проби.

  Въпреки че устройството все още не е готово за употреба, екипът заяви, че ще продължи работа по него, за да го пригоди за тестове върху хора.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 4 часа
  преди 4 часа
  Американска компания откри завод в Димитровград
  Varroc Lighting System ще открие над 150 работни места
  преди 4 часа
  преди 5 часа
  Китайски проект ще конкурира Силициевата долина
  Технологичният район ще бъде изграден в южната част на страната