сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4700 прочитания

    Преслав Наков ще открие Astea Conference: Practical Magic

    Вижте кои ще бъдат част от лекторите на тазгодишната технологична конференция
    08 април 2019, 09:59 a+ a- a

    За четвърта поредна година българската софтуерна компания Astea Solutions организира технологична конференция. Тази година събитието ще се проведе на ​18 май 2019 г. в Интер Експо Център. 

    Водещ лектор на тазгодишното издание ще е ​д-р Преслав Наков, ст.н.с. I ст. в Qatar Computing Research Institute, HBKU. Той завършва магистратура в СУ „Св. Климент Охридски“ и докторантура в Калифорнийския университет в Бъркли със стипендии на университета и на фондация Фулбрайт". Работил е като изследовател в БАН, в Националния университет на Сингапур, както и в Софийския университет. Носител на редица национални и международни награди и отличия, включително на наградата за млад учен на RANLP'2011, както и на първата награда „Джон Атанасов“ на Президента на Република България.  

     Д-р Преслав Наков ще открие тазгодишното издание на ​Astea Conference с лекция на тема „Мъдростта на тълпата: В търсене на интелигентни отговори“, която е пряко свързана с интересите му в областта на компютърната лингвистика, борбата с „фалшивите новини“, проверката на факти и машинния превод.  

    Сред останалите лектори на събитието се открояват Екатерина Михайлова с лекция на тема „Bullshit magic ​– как злоупoтребяваме със статистика“ и Ивайло Странджев, който ще сподели повече за специфичните особености при разработка с машинно самообучение. 

    Организаторите от Astea Solutions посочват, че тази година събитието е посветено на практическите тънкости във всички сфери, свързани с разработката на софтуер. Asteа Conference ще обхване широк спектър теми, от философия на съзнанието до добри практики при внедряването на системи. Пълната програма на събитието ще бъде обявена съвсем скоро.

    Събитието е насочено към IT професионалисти: разработчици, QA инженери, бизнес  анализатори, UX дизайнери, системни администратори и мениджъри. Очакваните посетители тази година са над 200. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    преди 5 часа
    преди 6 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 7 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 23 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 1 ден