събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1294 прочитания

    Проект за иновативно образование победи в конкурса "Иновация в действие"

    Вижте какви други иновативни идеи бяха отличени
    11 юни 2019, 16:33 a+ a- a

    Проект в областта на иновативното образование – дигитален ресурсен център за STEAM (наука, технологии, инженерство, изкуство и математика) проекти е големият победител в петото юбилейно издание на Академия „Иновация в действие“ 2018/2019. Негов автор е Благовеста Ценова от Русе. Тя ще замине за Брюксел, за да учи в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management, а голямата награда й бе връчена от Пламен Борисов, заместник производствен директор в „Солвей Соди“. Организатор на Академията е „Солвей Соди“, а основен партньор – „Аурубис България“.

    Победителят Благовеста завършва „Европеистика и регионално сътрудничество”, а в момента работи в неправителствения сектор. Проектът й “x-sip.org” представлява дигитален ресурсен център в областта на точните науки и изкуството, приложим в домашна и учебна среда и насочен към ученици от 7 до 14 г. Под формата на видео уроци, децата ще усвояват знания, както и ще имат достъп до материали, за да разработват практически проекти. Целта е създаване на богата база данни, която допълва учебния план, осигурява приложими ресурси и представя учебния материал чрез мотивиращ и стимулиращ за учениците подход.

    Втора награда бе връчена на Стефка Попова-Лазарова и нейния проект „КСО - Кръводаряване“, свързан с подготовка, организация и провеждане на информационни кампании и акции за кръводаряване за служителите на различни компании, предвиден за реализация от Българската организация за доброволно кръводаряване (БОДК). Стефка ще учи Магистратура по иновации, предприемачество и финанси, съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute.

    Трета награда – курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute, спечели Симеон Марлоков с проекта Firewatch – иновативна комбинация между хардуер и софтуер за защита на държавни и частни гори. Идеята е да се наблюдават горите и в реално време да се следи за възникване на пожари чрез високотехнологични сензори и изкуствен интелект. Наградата бе връчена от Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на глобалния договор на ООН, собственик и изпълнителен директор на ТехноЛогика и основател на Техно Меджик Ленд.

    Най-младата участничка – едва 16-годишната Хелин Ахмед, се класира на четвърто място с проекта си за мобилно приложение, което подпомага обучението на учениците, като представя учебния материал във вид на игри и лабораторни практикуми. Тя впечатли дотолкова журито, че заслужи извънредна и специална награда - участие в LEGO Serious Play работилница, организирана от The Business Institute.

    На пето и шесто място сред финалистите се наредиха съответно Ташо Стойчев и Маргарита Спасова.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 17 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство