петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14658 прочитания

    В България работи най-бързата линия за производство на шоколадови бонбони в света

    Тя се намира в шоколадовата фабрика на „Монделийз“ в Своге и може да пакетира до 6600 бонбона в минута
    11 септември 2019, 16:48 a+ a- a

    Нова линия за производство и пакетиране на шоколадови бонбони работи от тази година в шоколадовата фабрика на „Монделийз Интернешънъл“ в Своге. За инсталацията и въвеждането ѝ в експлоатация компанията е инвестирала  над 22 млн. лв. Новата линия е с внушителните размери на футболно игрище и може да произвежда до 6 600 бонбона в минута, което я прави най-бързата в света.

    Това разказаха от компанията на среща с медиите в Своге по повод 25-тата годишнина от придобиването на шоколадовата фабрика. 

    Какво произвежда фабриката в Своге?

    Фабриката в град Своге заема ключово място на картата на международния производител на шоколад, бисквити и сладки изделия. В нея се произвеждат множество разнообразни продукти, както и емблематичните шоколади „Своге“, които през тази година честват своя 25-и рожден ден.

    За „Монделийз“ шоколадовата фабрика в Своге е пионер в иновативните и комплексни проекти. Тя е и пилотна фабрика и център за разработка на множество нови продукти и процеси, преди да се установят производствата и разраснат глобално в системата на компанията. 

    Заводът в Своге е ценен и с възможностите си за производство на по-комплексни за изпълнение продукти с крем, добавки, многокомпонентни пълнежи. Единствено в Своге „Моднелийз Интернешънъл“ произвежда шоколад с фъстъци и карамел, който се предлага в 27 държави на 4 континента – Европа, Австралия, Южна Америка и Азия. 

    „В България произвеждаме както локални продукти, като шоколади „Своге“, така и международни емблематични брандове, като Milka. Днес, фабриката достига производствен обем от над 32 хил. тона годишно, най-високият обем произвеждан някога в нея, като продукцията се разпространява в близо 40 държави на 6 континента“, коментира Анна Маринкова – директор на завода.

    Към днешна дата, във фабриката работят близо 550 души, а „Монделийз“ е инвестирала повече от 106 милиона лева в град Своге и региона за последните 10 години.  

    „Монделийз България“ е създадена при закупуването на шоколадовия завод в Своге през 1994 г. (тогава „Крафт Якобс Сушард“), където освен глобални брандове, се произвеждат и местните търговски марки – "Морени", "Своге", "Сезони". Заетите в производството и администрацията на компанията в страната са над 850 души.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 13 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 14 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 21 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 21 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава