сряда, 08 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  526 прочитания

  Българска компания създаде иновация за по-сигурно отсядане в хотел във време на Covid

  Решението ще позволи на хотелите да ограничат значително докосванията на повърхности и да намалят риска от предаване на вирусни инфекции
  24 юни 2020, 12:22 a+ a- a

  Българската компания „Лигна Груп“ представи иновативно решение, което ще помогне на хотелиерския бизнес да се справи с предизвикателствата, които световната епидемия от коронавирус поставя пред индустрията.

  Компанията, специализирана в бизнеса с хотелско обзавеждане и дизайн в Европа, е разработила технологията VKEE – персонален ключ, който гостите могат да използват за да отключват хотелската си стая и да боравят с всички елементи в хотелското помещение без директен контакт.

  Технологията предоставя и възможност за дистанционно чекиране. Ключът премахва нужда от хотелските карти и служи като персонална дръжка за всички мебели в стаята. Едно от основните предимства на VKEE е системата за дезинфекциране с UV-C лъчи, която е приложена при чекиране, а хотелските стаи ще разполагат с кутия, която позволява лесното дезинфекциране на всякакви вещи – ключове, телефон, портфейл. Допълнение към VKEE е и пречистващата система за въздух, която използва UV-C лъчи.

  „Лигна Груп има над 18 години опит в хотелиерския сектор и това, което ни е отличавало винаги е нашият иновативен подход. Екипът ни разработи VKEE за да предложим на хотелския бизнес решение, което да даде на техните гости максимална сигурност във времена, в които е важно да ограничим възможностите за предаване на инфекции чрез обществените места. Надявам се, че новият продукт ще подобри потребителското доверие и по този начин ще помогне на хотелите поне в някаква степен да възстановят загубите си.”, разказва Геновева Христова-Мъри, управляващ собственик на „Лигна“.

  „В момента целият туристически сектор е изправен пред огромно изпитание и натиск в резултат на пандемията от коронавирус. За съжаление, вероятно още дълго след нея ще остане на дневен ред задачата за възстановяване на доверието в клиентите, че хотелската среда, както и други обществени услуги, са безопасни за тях и техните семейства. Целта на VKEE е да ограничи до минимум нуждата от докосване на повърхности в хотелските помещения, които могат да бъдат основен начин за разпространение на коронавирус. По този начин, наред с другите мерки, вярваме че ще се подобри значително сигурността на потребителите на туристическата услуга. Както много експерти казаха, ние трябва да се научим да живеем с вируса. Мисията на VKEE е да отключи пътя за безопасен и пълноценен туристически живот по време и след коронавируса.”, казва Анелия Касабова, изпълнителен директор на „Лигна“. 

  „Лигна Груп“ е международна компания специализирана в обзавеждането на големи хотели, автомобилни шоуруми и офисни пространства. Компанията има офиси във Великобритания и България. Работи с едни от най-популярните хотелски вериги и автомобилни компании в Европа, като също така ръководи и поддържа отношения с повече от 50 производители на мебели в България и Европа. Зад гърба си има обзаведени над 20 000 хотелски стаи в Европа, 3500 шоурума на автомобилната марка „Ситроен“ във Франция, 2900 офиса на френските пощи и е предпочитан доставчик на 2 хотелски групи в Германия.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 часа
  Италия подкрепя присъединяването на България към Шенген
  Страната е на четвърто място по чуждестранни инвестиции у нас
  преди 11 часа
  ЕК с нови мерки в подкрепа на лозаро-винарския сектор
  Лозаро-винарският сектор е сред най-силно засегнатите от кризата сектори
  преди 12 часа
  Планът за инвестиции за Европа подкрепя изграждането на детска болница в Бургас
  Новата болница ще бъде в сграда с нулеви емисии, свързана със съществуващата болница на Бургаския университет
  преди 13 часа
  Проучване: Тревогата от коронавируса сред българите расте, но мнозинството е против ново затягане на мерките
  Намалява и увереността, че скоро ще се върнем в пълнота към живота от преди
  преди 13 часа
  ЕК очаква по-слабо възстановяване на българската икономика през 2021
  Брюксел запазва прогнозата си от пролетта за намаление на реалния БВП с около 7% тази година
  преди 17 часа