петък, 23 октомври 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1035 прочитания

  Volvo патентова волан, който може да се мести от лявата или дясна страна на автомобила

  06 октомври 2020, 16:50 a+ a- a

  Volvo се възползва от преимуществата на технологиите за шофиране чрез електронна, а не механична връзка и създаде система, която позволява лесното преместване на волана. По този начин шофьорът може лесно да смени позицията на шофиране в зависимост от страната, в която кара автомобила.

  Патентът разкрива волан и контролни уреди, монтирани на релса, която се простира по цялата дължина на предницата на купето. Освен отляво или отдясно, водачът може да избере да седне и в средата, ако се чувства по-удобно.

  Освен да улесни шофирането в различни страни, Volvo разработи технологията с идея да освободи повече място в кабината, когато автопилот поеме управлението. Подобна технология е изключително по-достъпна от конкурентни системи, които скриват волана в арматурното табло.

  За да работи, технологията изисква замяната на всички контролни уреди с електронни вместо използването на механични. Това не е нова технология и Infiniti вече използва електронен волан от години. Спирачки и педал за газта, които са изцяло електронни също навлизат постепенно в автомобилите на много компании. Арматурното табло и контролните уреди за мигачи, чистачки и осветление могат да са прикачени към кормилната конзола.

  Volvo разглежда възможността да замени педалите с подложки, които реагират на натиск, хидравлични или пневматични сензори, или изцяло различна технология. Във всеки един от случаите те ще са разположени и отляво, и отдясно и системата автоматично ще активира тези, които са в същата част на автомобила, в която е воланът.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Заетостта в нощните заведения се намалява наполовина
  В тях на открито и закрито вече ще се допуска по един човек на 2 квадратни метра
  преди 10 часа
  Клиничното проучване на ваксината на AstraZeneca продължава
  Проучванията в Бразилия и Великобритания са възстановени, очаква се скоро това да се случи и в САЩ
  преди 10 часа
  Турски инвеститори в туризма с интерес към СПА и голф индустрията у нас
  Предлагам балканските страни да останем отворени помежду си. Да не се затваряме и въвеждаме карантина, заяви министърът на туризма Марияна Николова пред най-големите туристически сдружения в Турция
  преди 10 часа
  преди 10 часа
  ЕК: Наказателна процедура за България, ако не спре "златните паспорти"
  Тези схеми крият рискове за сигурността, за корупция и за пране на пари, подчерта еврокомисарят за правосъдието Дидие Рейндерс