събота, 23 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2102 прочитания

  KPMG оцени българската стартъп компания СЕПА Кибер Технологии на 300 млн. евро

  „България е идеална среда за развитие на бизнес от нула до световна фондова борса”, казва главният изпълнителен директор на компанията Марвин Блажевски
  28 април 2021, 09:34 a+ a- a

  Българската стартъп компания СЕПА Кибер Технологии обяви, че е достигнала предварителна IPO оценка от 300 милиона евро според световно признатата одиторска фирма KPMG. След промяна в типа регистрация от еднолично дружество с ограничена отговорност (ЕООД) към еднолично акционерно дружество (ЕАД), българският стартъп продължава да върви към своята цел – да бъде обявен на световната фондова борса.

  „СЕПА Кибер Технологии е доказателство, че стартиращите фирми имат бъдеще и България е идеална среда за развитие на бизнес от нула до световна фондова борса.”, коментира Марвин Блажевски, главен изпълнителен директор и основател на СЕПА Кибер Технологии.

  СЕПА Кибер Технологии е финтех компания, базирана във Варна, част от международна корпорация, която оперира в повече от 32 държави по света. Компанията предлага иновативни, модулни и мащабируеми IT решения за банки и финансови институции, правителства, учебни заведения, както и за ритейл сектора.

  Компанията е основана през 2018 и за 3 години успява да постигне забележителен растеж. От своето създаване до сега е отворила седем офиса в Европа, Азия и Северна Америка и управлява пет центъра за съхранение на данни.  

  Разработената от СЕПА Кибер Технологии платформа – MuSe, предоставя достъп на фирмите до над 600 финансови и регулаторни услуги и модули под един покрив. Софтуерните продукти на фирмата правят отварянето на необанки и интегрирането на финансови продукти възможно в рамките на 3 до 6 месеца.

  СЕПА Кибер Технологии разполага със собствени центрове за данни в пет държави, сертифицирани с най-високия световен сертификат PCI DSS ниво 1, което позволява обработване и съхранение на данни при финансови операции. Мисията на СЕПА Кибер Технологии е да даде на напредничави компании от цял свят достъп до мащабируеми ИТ решения и консултации.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Банката на Англия остави лихвите непроменени
  Намалена е прогнозата за икономически ръст за третото тримесечие
  преди 2 дни
  Plan A привлече 27 млн. долара финансиране
  С набраните средства софтуерната компания планира да удвои броя на служителите си до над 240 и да разшири присъствието си на пазара в Европа
  преди 2 дни
  Според Тегмарк технологията за AI не бива да е с отворен код
  Ученият, който стои зад писмото, призоваващо за пауза в разработването на мощни системи за AI, заяви, че писмото му е имало по-голям ефект от очаквания
  преди 2 дни
  Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3
  В началото на 2024 се очаква да стане ясно дали проектът за втори мост Русе-Гюргево е одобрен за финансиране
  21 септември 2023, 13:54
  България получи 80 640 дози от новата ваксина срещу COVID-19
  Прилагането им ще стартира от следващата седмица