неделя, 19 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1490 прочитания

  Goldman Sachs създава фонд за финансиране на децентрализиране на финансите и блокчейн

  Данни на банката показват, че 60% от супер богатите фамилии притежават или инвестират в крипто
  28 юли 2021, 15:06 a+ a- a

  Goldman Sachs се стреми да създаде борсово търгуван фонд (ETF), фокусиран върху компании, разработващи децентрализирано финансиране (DeFi) и блокчейн технология, показват документи, подадени до регулаторите, съобщи Business Insider. В заявление, подадено до Комисията за ценни книжа и борси (SEC), американската банка заявява, че планира да използва Solactive Decentralized Finance and Blockchain Index като еталон за своя Goldman Sachs Innovate DeFi and Blockchain Equity ETF.

  Новият фонд ще инвестира най-малко 80% от активите си в акции, ценни книжа и депозитарни разписки, включени в базовия индекс, каза Goldman Sachs. ETF са продукти, които проследяват представянето на друг индекс или актив и чиито акции се търгуват като тези в дадена компания.

  „Индексът е създаден да осигури изложение на компании, които са в съответствие с две ключови теми: прилагането на технологията на блокчейн и дигитализацията на финансите“, се казва в подадените документи.

  За да бъдат включени, акциите трябва да имат среден дневен обем на търговия от най-малко $1 милион и обща пазарна капитализация от най -малко $500 милиона, добави банката.

  Поради децентрализирания си характер DeFi системите и продуктите използват технология блокчейн, за да извадят посредника от финансовите услуги. Привържениците на технологията предполагат, че в крайна сметка тя може да замени централизирани и регулирани финансови институции дори в доста сложни ситуации.

  Не е ясно кои акции са изброени в Solactive's Decentralized Finance and Blockchain Index, тъй като в момента на уебсайта на Франкфурт, базиран в Германия, не се предлага индекс с това име. 

  Банката заявява в своята декларация за SEC, че предложеният ETF няма да бъде „спонсориран, популяризиран, продаван или поддържан по какъвто и да е друг начин от Solactive AG“.

  Миналата седмица Goldman Sachs публикува доклад, който демонстрира как търсенето на крипто активи се увеличава сред някои от богатите им клиенти. Докладът показва, че 60% от супер богатите фамилии притежават или инвестират в крипто.

  „Нашите разговори със семейни офиси* показват, че те се интересуват от експозиция не само на криптовалути, но и на иновации в екосистемата на цифровите активи“, заяви банката.

   

  *Семейният офис е частна компания, която се занимава с управление на инвестиции и управление на богатство за богато семейство, обикновено такова с над 100 милиона щатски долара инвестиционни активи, като целта е ефективно да расте и прехвърля богатството между поколенията. Финансовият капитал на компанията е собственото богатство на семейството.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  преди 2 дни
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  17 септември 2021, 14:01
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  17 септември 2021, 13:11
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден