понеделник, 28 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2937 прочитания

  Google ще търси и в електронните пощи

  Потребителите ще имат достъп до информация от Gmail акаунта си направо през търсачката на компанията
  09 август 2012, 17:18 a+ a- a

  Google тества нова функционалност, която ще позволи на потребителите да преглеждат информация от Gmail пощата си при извършване на търсене в Google.com, информира The Guardian. 

  Резултатите в търсачката ще изваждат релеванти съобщения от пощата на потребителя, които съдържат зададените ключови думи. Например при търсене на „полети” търсачката ще изважда съобщения за резервирани от вас полети, а при зададено търсене за „морска ваканция” ще показва съобщения от приятелите ви на тази тематика освен стандартните резултати.

  Gmail резултатите ще бъдат отделени от останалата информация и ще бъдат достъпни само за ползвателя на сканирания акаунт. Тестовата версия е достъпна за всички англоговорящи потребители с @gmail.com акаунти. 

  „Понякога най-добрият отговор на въпроса ти не може да се открие в публичното пространство – може да се намира другаде, например в пощата ти,” коментира новата услуга в официалния блог на Google  един от вицепрезидентите на компанията Амит Сингхал. „ Това са малки, но важни стъпки по пътя на изграждането на търсачката на бъдещето – много по-интелигентна и полезна отколкото беше преди няколко години,” добавя Сингхал.

  Google предвижда още няколко подобрения на търсачката си. Компанията ще разшири функционалността Knowledge Graph извън границите на САЩ. „Графиката на знанието” позволява по-релевантно подреждане на резултатите и дава допълнителна контекстуално свързана информация на база на зададеното търсене.  Услугата включва база данни с над 500 млн. реални потребители, места и обекти, свързани с 3.5 млрд. връзки помежду си. 

  Освен това компанията ще ъпгрейдне и търсенето с вградено гласово разпознаване, като приложението вече ще бъде достъпно и през iPad и iPhone. 

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  25 ноември 2022, 16:40
  Мария Габриел: В Европа има нужда от повече инвестиции в компании, ръководени от жени
  Едва 15% от стартъпите са основани от жени и те получават едва 2% от общите инвестиции в сферата, подчерта българският еврокомисал
  25 ноември 2022, 16:23
  НАП ще връщадо 1800 лева за 3 деца
  До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодателя
  25 ноември 2022, 16:09
  София вече има планетариум
  „Андромеда“ ще работи без почивен ден и ще предлага разнообразна програма
  25 ноември 2022, 14:42
  УниКредит: Цените на имотите в София може да паднат с между 5 и 10% през 2023
  В София и Варна жилищата са най-недостъпни за хората, едва 10% от домакинствата, които са с най-високи доходи, могат да си ги позволят, сочи анализ на банката
  25 ноември 2022, 11:18
  ЕС договори мерки за общо закупуване на газ
  Руският газ ще бъде изключен от съвместното закупуване, договориха се министрите на енергетиката от страните от ЕС
  25 ноември 2022, 09:21
  Първа копка на "Ритейл парк Добрич"
  Очаква се той да отвори врати през есента на 2023