четвъртък, 28 септември 2023   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2759 прочитания

  ИТ проектите в България: Иновации, подпомагащи дигиталната трансформация на клиента - американски технологичен гигант

  Екипът на Scalefocus предоставя гъвкави технологични решения в подкрепа на иновацията и дигиталната трансформация на една от най-големите американски технологични компании
  07 март 2022, 12:36 a+ a- a

  Събка Митева - портфолио мениджър в Scalefocus

  ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота. 

  По какви проекти работи Scalefocus в България, научете от Красимир Костадинов - Chief Technology Officer, и Катерина Георгиева – Head of Technology ТУК.

  Събка Митева, портфолио мениджър в Scalefocus разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията - дигиталната трансформация за една от най-големите технологични американски компании.

  Един от много сериозните проекти, по които работим, е дигиталната трансформация за една от най-големите технологични американски компании. Екипът ни от 24 души е разделен на две части – единият действа като елитен IT корпус за бързо реагиране. Екипът решава сложни технически проблеми, поправя технологични дефицити в кода, предоставя технически анализ и консултации, и се занимава с доказване на концепцията (Proof of Concept) за различни технологични иновации и промени. Екипът се състои от 8 души, които са специалисти във Front-end, DevOps и програмния език на Google – Go. 

  Именно експертизата на Scalefocus в Golang накара клиента да ни потърси за разширяване на екипа от наша страна, за да оптимизира вътрешните си разходи и екипи. Така в Scalefocus създават екип с по-високи компетенции, който е компактен и по-лесен за управление.

  Предложихме им модел на работа, в който ние управляваме екипите, а проектът се управлява по SAFe методологията, която така или иначе е широко застъпена и при нас. 

  Другата част от екипа работи по персонализирано решение за трансформация на процесите и системите на компанията, свързани с B2B продажби през дигиталните канали.

  Вследствие на нашата работа, наблюдаваме близо 30 пъти по-добра скорост и качество на резултатите. Екипите на компанията използват Golang, Elastic Search, GraphQL, React, AWS, AppMesh и Terraform.

  Основно предизвикателство пред екипите на Scalefocus в този проект е гигантската, глобална структура на компанията, с много тежки процеси, които трудно се поддават на иновации.

  В същото време нашите служители са доста гъвкави и са повече стартъп настроени. Сега трябва да съберем тези два свята. Света на хората, които са гъвкави и искат да постигнат много неща за кратко време, и света на огромната структура с тежки процеси, които трудно се променят. Клиентът ни вижда това и го оценява.  

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България ТУК

  Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 9 часа
  Доклад на ЕК: Едва 8% от българите имат дигитални умения над средното ниво
  България трябва да ускори внедряването на 5G и цифровизацията на на обществените услуги и бизнеса, препоръчва ЕК
  преди 9 часа
  Временно е спряно плащането през Е-Pay в електронните услуги на НАП
  От следващия месец плащанията към приходната агенция ще се извършват по нови банкови сметки в БНБ
  преди 10 часа
  Проектите за завод за батерии и протонен център отпадат от Плана за възстановяване
  Засегнати са общо 18 проекта, обяви министърът на финансите
  преди 11 часа
  1800 багажа на час: Летище София внедрява нова система за проверка на багажа
  Инсталирането на новите системи се очаква да приключи преди лятото на 2024
  преди 12 часа
  Главният изпълнителен директор на японската „Мейджи“ стана почетен консул на България
  От години компанията си сътрудничи с България в производството на кисело мляко в Япония с българска закваска