четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3328 прочитания

    ИТ проектите в България: Иновации, подпомагащи дигиталната трансформация на клиента - американски технологичен гигант

    Екипът на Scalefocus предоставя гъвкави технологични решения в подкрепа на иновацията и дигиталната трансформация на една от най-големите американски технологични компании
    07 март 2022, 12:36 a+ a- a

    Събка Митева - портфолио мениджър в Scalefocus

    ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота. 

    По какви проекти работи Scalefocus в България, научете от Красимир Костадинов - Chief Technology Officer, и Катерина Георгиева – Head of Technology ТУК.

    Събка Митева, портфолио мениджър в Scalefocus разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията - дигиталната трансформация за една от най-големите технологични американски компании.

    Един от много сериозните проекти, по които работим, е дигиталната трансформация за една от най-големите технологични американски компании. Екипът ни от 24 души е разделен на две части – единият действа като елитен IT корпус за бързо реагиране. Екипът решава сложни технически проблеми, поправя технологични дефицити в кода, предоставя технически анализ и консултации, и се занимава с доказване на концепцията (Proof of Concept) за различни технологични иновации и промени. Екипът се състои от 8 души, които са специалисти във Front-end, DevOps и програмния език на Google – Go. 

    Именно експертизата на Scalefocus в Golang накара клиента да ни потърси за разширяване на екипа от наша страна, за да оптимизира вътрешните си разходи и екипи. Така в Scalefocus създават екип с по-високи компетенции, който е компактен и по-лесен за управление.

    Предложихме им модел на работа, в който ние управляваме екипите, а проектът се управлява по SAFe методологията, която така или иначе е широко застъпена и при нас. 

    Другата част от екипа работи по персонализирано решение за трансформация на процесите и системите на компанията, свързани с B2B продажби през дигиталните канали.

    Вследствие на нашата работа, наблюдаваме близо 30 пъти по-добра скорост и качество на резултатите. Екипите на компанията използват Golang, Elastic Search, GraphQL, React, AWS, AppMesh и Terraform.

    Основно предизвикателство пред екипите на Scalefocus в този проект е гигантската, глобална структура на компанията, с много тежки процеси, които трудно се поддават на иновации.

    В същото време нашите служители са доста гъвкави и са повече стартъп настроени. Сега трябва да съберем тези два свята. Света на хората, които са гъвкави и искат да постигнат много неща за кратко време, и света на огромната структура с тежки процеси, които трудно се променят. Клиентът ни вижда това и го оценява.  

    Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България ТУК

    Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 5 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 6 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 22 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 23 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 23 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място