вторник, 28 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3406 прочитания

  ИТ проектите в България: Иновации, подпомагащи дигиталната трансформация на клиента - американски технологичен гигант

  Екипът на Scalefocus предоставя гъвкави технологични решения в подкрепа на иновацията и дигиталната трансформация на една от най-големите американски технологични компании
  07 март 2022, 12:36 a+ a- a

  Събка Митева - портфолио мениджър в Scalefocus

  ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота. 

  По какви проекти работи Scalefocus в България, научете от Красимир Костадинов - Chief Technology Officer, и Катерина Георгиева – Head of Technology ТУК.

  Събка Митева, портфолио мениджър в Scalefocus разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията - дигиталната трансформация за една от най-големите технологични американски компании.

  Един от много сериозните проекти, по които работим, е дигиталната трансформация за една от най-големите технологични американски компании. Екипът ни от 24 души е разделен на две части – единият действа като елитен IT корпус за бързо реагиране. Екипът решава сложни технически проблеми, поправя технологични дефицити в кода, предоставя технически анализ и консултации, и се занимава с доказване на концепцията (Proof of Concept) за различни технологични иновации и промени. Екипът се състои от 8 души, които са специалисти във Front-end, DevOps и програмния език на Google – Go. 

  Именно експертизата на Scalefocus в Golang накара клиента да ни потърси за разширяване на екипа от наша страна, за да оптимизира вътрешните си разходи и екипи. Така в Scalefocus създават екип с по-високи компетенции, който е компактен и по-лесен за управление.

  Предложихме им модел на работа, в който ние управляваме екипите, а проектът се управлява по SAFe методологията, която така или иначе е широко застъпена и при нас. 

  Другата част от екипа работи по персонализирано решение за трансформация на процесите и системите на компанията, свързани с B2B продажби през дигиталните канали.

  Вследствие на нашата работа, наблюдаваме близо 30 пъти по-добра скорост и качество на резултатите. Екипите на компанията използват Golang, Elastic Search, GraphQL, React, AWS, AppMesh и Terraform.

  Основно предизвикателство пред екипите на Scalefocus в този проект е гигантската, глобална структура на компанията, с много тежки процеси, които трудно се поддават на иновации.

  В същото време нашите служители са доста гъвкави и са повече стартъп настроени. Сега трябва да съберем тези два свята. Света на хората, които са гъвкави и искат да постигнат много неща за кратко време, и света на огромната структура с тежки процеси, които трудно се променят. Клиентът ни вижда това и го оценява.  

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България ТУК

  Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  МФ: Очакваме да покрием инфлационния критерий за еврозоната до края на годината
  Парламентът може да приеме закона за еврото до края на лятото
  преди 4 часа
  Разкриват 5 нови паралелки за дрогеристи у нас
  За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас за дрогеристи по австрийска програма
  преди 5 часа
  Logiscool обяви сътрудничеството си с EtonX
  Веригата предлага и обучение по Python и AI в своите школи в София, Пловдив, Плевен и Варна
  преди 9 часа
  Държавата пое дълг за още 300 млн. лева
  Това е третият за тази година аукцион
  преди 1 ден
  Китай ще подпомага производството на чипове с $47,5 млрд.
  Една от основните области, върху които ще се фокусира третата фаза на фонда, е оборудването за производство на чипове
  преди 1 ден
  Paysera България дебютира на ВЕАМ пазара на БФБ
  Компанията за дигитални платежни услуги планира да увеличи капитала си с 2 млн. лв.