петък, 30 септември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1657 прочитания

  ИТ проектите в България: Иновации, подпомагащи дигиталната трансформация на клиента - американски технологичен гигант

  Екипът на Scalefocus предоставя гъвкави технологични решения в подкрепа на иновацията и дигиталната трансформация на една от най-големите американски технологични компании
  07 март 2022, 12:36 a+ a- a

  Събка Митева - портфолио мениджър в Scalefocus

  ИТ секторът в България продължава да се развива динамично и да предлага все повече и все по-интересни възможности за професионална реализация. Технологичните екипи в България работят по проекти на компании и организации от цял свят, разработват собствени софтуерни продукти, които намират приложение в разнообразни области от живота. 

  По какви проекти работи Scalefocus в България, научете от Красимир Костадинов - Chief Technology Officer, и Катерина Георгиева – Head of Technology ТУК.

  Събка Митева, портфолио мениджър в Scalefocus разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията - дигиталната трансформация за една от най-големите технологични американски компании.

  Един от много сериозните проекти, по които работим, е дигиталната трансформация за една от най-големите технологични американски компании. Екипът ни от 24 души е разделен на две части – единият действа като елитен IT корпус за бързо реагиране. Екипът решава сложни технически проблеми, поправя технологични дефицити в кода, предоставя технически анализ и консултации, и се занимава с доказване на концепцията (Proof of Concept) за различни технологични иновации и промени. Екипът се състои от 8 души, които са специалисти във Front-end, DevOps и програмния език на Google – Go. 

  Именно експертизата на Scalefocus в Golang накара клиента да ни потърси за разширяване на екипа от наша страна, за да оптимизира вътрешните си разходи и екипи. Така в Scalefocus създават екип с по-високи компетенции, който е компактен и по-лесен за управление.

  Предложихме им модел на работа, в който ние управляваме екипите, а проектът се управлява по SAFe методологията, която така или иначе е широко застъпена и при нас. 

  Другата част от екипа работи по персонализирано решение за трансформация на процесите и системите на компанията, свързани с B2B продажби през дигиталните канали.

  Вследствие на нашата работа, наблюдаваме близо 30 пъти по-добра скорост и качество на резултатите. Екипите на компанията използват Golang, Elastic Search, GraphQL, React, AWS, AppMesh и Terraform.

  Основно предизвикателство пред екипите на Scalefocus в този проект е гигантската, глобална структура на компанията, с много тежки процеси, които трудно се поддават на иновации.

  В същото време нашите служители са доста гъвкави и са повече стартъп настроени. Сега трябва да съберем тези два свята. Света на хората, които са гъвкави и искат да постигнат много неща за кратко време, и света на огромната структура с тежки процеси, които трудно се променят. Клиентът ни вижда това и го оценява.  

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България ТУК

  Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Google обещава да създаде 20 хил. работни места в Гърция
  Технологичният гигант ще създаде два центъра за върхови постижения в Солун и Патра
  преди 7 часа
  ЕП ще обсъди отново влизането на България в Шенген
  Понастоящем всички държави членки на ЕС с изключение на България, Хърватия, Кипър, Ирландия и Румъния са част от Шенгенското пространство
  преди 7 часа
  От октомври спира достъпът до старата е-платформа на НАП
  Над 2 млн. пъти са ползвани е-услугите в обновения портал на НАП само за месец
  преди 7 часа
  27 дестски градини се строят в София в момента
  Новата сграда на детска градина в район „Витоша“ беше открита
  преди 8 часа
  БНБ: Има рискове за нарастване на задлъжнялостта
  Централната банка повишава нивото на капиталовия буфер за рискови заеми от октомври 2023