петък, 24 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3921 прочитания

  ИТ проектите в България: I’ve got the power – иновация в енергийния сектор

  Мартин Павлов, Delivery Manager в Scalefocus, разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията
  08 април 2022, 14:44 a+ a- a

  Мартин Павлов, Delivery Manager в Scalefocus. Снимка: Scalefocus

   В рубриката „ИТ проектите в България“ разказваме за конкретните продукти и проекти, зад които стоят екипите тук, за да покажем, че в България може да имаш успешна кариера, да работиш по интересни и иновативни проекти. По какви проекти работи Scalefocus в България, научете от Красимир Костадинов - Chief Technology Officer, и Катерина Георгиева – Head of Technology ТУК.

  Мартин Павлов, Delivery Manager в Scalefocus, разказва повече за един от проектите, по които работят екипите на компанията - дигитална система за търгуване на енергийни мощности. Проектът е за голям доставчик на комунални услуги в Германия.

  Енергийният сектор претърпява значителни трансформации в пътя си към по-зелена и устойчива енергетика и внедряването на по-ефективни технологични решения. Не са много и ефективните дигитални системи за търгуване на енергийни мощности. Точно такава система изгражда Scalefocus за голям доставчик на комунални услуги в Германия. Екипите на компанията се грижат за безпроблемната ежедневна функционалност на продукта, както и за всички нови разработки, неговата модернизация и трансформация от монолитна към микросървисна архитектура. 

  Целта е уеб платформата на клиента да се превърне в един завършен продукт за търгуване на енергийни мощности, който да го трансформира от доставчик на комунални услуги в доставчик и на софтуер със свое собствено, патентовано решение. Затова и част от работата на екипа е фокусирана върху събирането на данни от всички външни системи и унифицирането им към платформата, като премахва зависимостите от софтуерните инструменти на трети страни. Едно от най-големите предизвикателства пред екипа е спецификата на индустрията за енергийна търговия и всеобхватността от системи, които трябват да бъдат пренаписани или създадени от нулата. Едно от основните постижения на специалистите на Scalefocus e консултирането на клиента по избора на технологии, които днес са се превърнали в основа на всички нови разработки в компанията и бързото обновяване на системите в заварено положение.

  В управлението на проекта се заимстват практики от Waterfall и Scrum методологиите, а екипите на компанията са мултифункционални – повече от 20 души, които работят по Front-end, Back-end, quality engineering, DevOps, софтуерни архитекти и проектен мениджър, работещи с технологии като MongoDB, PostgreSQL, Keycloak, Consul от HashiCorp, Angular 11+, Java Spring /Cloud, Boot, MVC, Reactive/, Java 11, ELK stack, Kibana, Grafana, Jenkins, Kubernetes, Docker, Cloudfly.

  Започнала с няколко проекта по поръчка, днес Scalefocus e сред водещите български IT компании, успешно реализирала над 500 проекта за клиенти от три континента и с офиси в България, Северна Македония и Турция.

  Вижте по какви проекти работи Scalefocus в България ТУК

  Видео за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Scalefocus в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ

  ИТ проектите в България: Първата изцяло дигитална банка в Близкия Изток
  ИТ проектите в България: Как лицето ви може да замени ключовете и картите за достъп
  ИТ проектите в България: Иновации, подпомагащи дигиталната трансформация на клиента - американски технологичен гигант
  ИТ проектите в България: Една стъпка по-близо до ранната диагностика на рака
  ИТ проектите в България: WorkBox на Нетера с над 400 000 реда код

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 22 часа
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  преди 24 часа
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата
  преди 1 ден
  JYSK открива още 2 нови магазина у нас
  От началото на 2024 до сега бяха открити обекти в Елин Пелин, Равда и Асеновград
  преди 1 ден
  Инфлацията във Великобритания с по-малък от очакваното спад
  През април показателят е с почти 1% по-нисък спрямо март
  22 май 2024, 13:06
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton