събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2881 прочитания

    Българската компания AMPECO получи награда за устойчивост в автомобилната индустрия от Германия

    Платформата на AMPECO за управление на зарядни станции се използва от над 80 компании на 6 континента
    12 май 2022, 12:32 a+ a- a

    Петър Георгиев - ръководител „Стратегия и партньорства” в AMPECO. Снимка: © Zöhre Kurc

    Българската продуктова компания AMPECO, която разработва cloud-базирана софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили, получи международно признание. На церемония в Берлин на 11 май 2022 компанията беше отличена с награда за устойчивост в автомобилната индустрия - Sustainability Award in Automotive 2022, заедно с още седем фирми от цяла Европа.

    Това e първото издание на наградите, организирано съвместно от германската медийна група ATZ/MTZ и експертите по мобилност и устойчивост на консултантската компания Arthur D. Little (ADL). Наградата се връчва за устойчиви решения в областта на опазването на околната среда и климата в автомобилната индустрия и мобилността. Експертното жури отличи осем победители в трите категории - технологии, мобилни концепции и стартиращи компании по време на конгреса ATZlive - Powertrains and Energy Systems of Tomorrow 2022.

    Независимото жури базира оценките си на целите за устойчиво развитие на ООН. Българската компания AMPECO стана победител в категорията „Устойчив бизнес модел в мобилността” с нейната софтуерна платформа за управление на зарядни станции за електромобили. Сред останалите победители са компании като T-Systems, собственост на Deutsche Telekom, глобалният концерн Continental и други компании от САЩ, Германия и Италия.

    Платформата на AMPECO дава възможност на енергийните компании, операторите на зарядни станции, доставчиците на мобилност и др. да стартират и разширяват бизнеса си със зареждане на електрически превозни средства. Създадена от предприемачи с богат опит в разработването на софтуер, AMPECO бързо се превъръща в утвърден играч на глобалния пазар. Днес продуктът на компанията се използва от над 80 компании на шест континента. Някои от най-големите оператори на зарядни станции в Западна Европа, Обединеното кралство, Скандинавия и САЩ разчитат на платформата за зареждане на електромобили на AMPECO.

    „За нас е привилегия да бъдем признати сред победителите в наградите за устойчивост в автомобилната индустрия“, казва Петър Георгиев, ръководител „Стратегия и партньорства” в AMPECO. „Тази награда доказва мисията на екипа ни да предоставя технологични решения, които активно подпомагат борбата с климатичните промени и тяхното въздействие върху всеки един от нас.”

    „Автомобилната индустрия може да допринесе много за постигането на целите за опазване на климата и устойчивост”, коментира  д-р Филип Зайдел, директор в Arthur D. Little в прессъобщение. „Носителите на наградата за устойчивост в автомобилната индустрия за 2022 г. показват, че в тази ключова индустрия има значителна иновативна сила и огромно желание за трансформация. За нас е голямо удоволствие да отличим днес победителите, които съзнателно се фокусират върху сближаването на мобилността с телекомуникациите, енергийната индустрия, софтуера и дигитализацията по отношение на устойчивостта.” 

    Повече за продуктите, които екипите на AMPECO в България разработват, вижте тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство