петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1350 прочитания

    Тези 5 технологични тенденции може да променят живота ни през следващите години

    Вижте кои са те според Матиас Лоренц, А1 Австрия
    12 май 2022, 15:39 a+ a- a

    Изграждането на телекомуникационна инфраструктура изисква значителни инвестиции от страна на индустрията, но без тях дигитализацията не би била възможна, заяви Матиас Лоренц пред министрите на електронното управление Божидар Божанов и на иновациите и растежа Даниел Лорер, български и международни представители от технологичната индустрия. Старшият директор „Маркетинг“ и член на Лидерския екип на А1 Австрия участва в 12-та конференция Digitalk, на която А1 е технологичен партньор.

    Матиас Лоренц, който отговаря за развитието на новите продукти и пазарни стратегии на А1 Австрия, сподели, че всеки жител на Австрия е използвал средно около 1000 GB, което се равнява на приблизително 280 хиляди часа гласова телефония на човек от населението. Той посочи, че от 2004 досега потреблението на данни в мрежата в Австрия се е увеличило 760 пъти, до приблизително 5 хиляди петабайта или средно по 1000 GB на всеки от гражданите на Австрия. Очакванията са обемът от данни да продължи да нараства значително и до 2030 година да достигне нива между 65 000 и 80 000 петабайта, като инвестициите, които е необходимо телекомуникационната индустрия да направи, са между 10-12 милиарда евро.

    Матиас Лоренц заяви пред участниците в конференцията, че технологиите са тези, които позволяват силния тласък за повишаване на динамиката, надеждността и ефективността на бизнеса и обществото. Пред участниците в конференцията той коментира още, че развитието на технологиите и нарастването на потреблението на данни води до 5 хипотези за най-вероятните предстоящи промени през следващите няколко години. На първо място той посочи алгоритмизацията на обществото, която ще допринесе компютрите да поемат ежедневните решения на оперативно ниво. Той прогнозира значително разширяване на обхвата на „Интернет на нещата“, както и сериозно развитие на гласовото разпознаване, което се очаква да измести клавиатурите като средство за взаимодействие между човека и компютъра. Матиас Лоренц прогнозира също разгръщане на потенциала на изкуствения интелект (AI) и създаването и разпространението на нови, децентрализирани мрежи. Не на последно място той отбеляза и потенциала на разширената реалност (Augmented reality), при която физическите и дигиталните взаимодействия ще се комбинират.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 7 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 23 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 23 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 23 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство