петък, 01 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  878 прочитания

  Софтуер, разработван в България, ще дигитализира строителния сектор в Чехия

  Софтуерната компания Cobuilder продължава да увеличава екипа си от професионалисти в България
  23 юни 2022, 13:49 a+ a- a

  Софтуерната компания Cobuilder, чиито инженерен екип е в България, и Чешката агенция по стандартизация (CAS), подписаха договор за дигитализиране на строителния сектор в Чехия. Стратегическото партньорство цели внедряването на система за управление на информацията в строителството. Това ще спомогне за прилагането на стандартизирани данни и единен дигитален език за чешкия строителен сектор.

  Целта на проекта е да се улесни информационния поток както и дейността на всички участници в сектора при управлението на данните за строителните материали. Това сътрудничество включва интегрирането на различни системи и стандарти, разработени с най-новите софтуерни решения на Cobuilder. Проектът ще допринесе и за спазването на екологичните практики и изисквания.

  „Чехия е една от държавите, които първи поемат по пътя на дигитализацията в строителството на национално ниво. Методологията, която се използва в този мащабен проект, лесно може да се приложи и в други държави. Подходът е подобен за държавни организации, асоциации, национални и международни строителни участници, които се стремят към дигиталната трансформация на сектора чрез прилагането на стандарти.“, споделя Ларс Фреденлунд, главен изпълнителен директор на Cobuilder.

  Партньорството с Чешката агенция по стандартизация ще доведе до стратегическото развитие на Cobuilder и в други европейски държави. Мащабният проект ще отвори вратите за разговори на международно ниво и ще ускори възможностите за представители на строителната индустрия да използват единния дигитален език, който Cobuilder предлага чрез решенията си.

  Софтуерната компания е в растеж и продължава да увеличава екипа си от професионалисти в България. Във всеки отдел работата е динамична и гъвкава, а проектите в Cobuilder се променят заедно с клиентите и техните нужди, както и с технологичните промени в бранша. Всички продукти се поддържат и пишат на модерни технологии, което е предпоставка и за постоянното развитие на уменията на софтуерните инженери в компанията.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на COBUILDER INTERNATIONAL EOOD в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на Асен Василев
  Започва да тече 7-дневен срок за формиране на състав на правителство
  преди 7 часа
  Над 17 000 ученици и учители заминават на безплатна почивка
  Децата и ръководителите им ще могат да отдъхват в планински или морски курорт през юли и август
  преди 7 часа
  Петков: България вече има алтернативно трасе за газ
  Другата седмица с гръцкия министър-председател ще дадем старт на газовата връзка с Гърция, обяви премиерът
  преди 8 часа
  Е-адресна регистрация вече в цяла София
  Всички райони вече работят успешно със системата
  преди 10 часа
  ЕС въвежда по-строги регулации за трансфер на криптовалути
  Целта е крипто платформите да проверяват самоличността на клиентите си, за да се ограничат рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма
  преди 12 часа
  Украйна започна да изнася ток за ЕС
  Това ще позволи на Украйна да генерира повече приходи, а ЕС ще получава допълнителна електроенергия на достъпни цени