неделя, 27 ноември 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1015 прочитания

  Приложение носи пари за потребителите си от сканиране на пътя

  Pathern цели да улесни създаването на най-богатата в света база данни за геолокация за по-безопасна и ефективна транспортна среда и пътна обстановка
  12 септември 2022, 09:23 a+ a- a

  Мобилно приложение дава възможност на хората да монетизират своето обкръжение, като споделят данните, които събират, използвайки силата на блокчейн микроплащанията.

  Pathern е базирано на изкуствен интелект решение за събиране на данни за пътна обстановка, превозни средства и околна среда. Приложението е разработено от VMobile и цели да улесни създаването на най-богатата в света база данни за геолокация, която ще подхранва статистически и базирани на AI алгоритми, с които да бъдат създадени условия за по-безопасна и ефективна транспортна среда и пътна обстановка.

  „В Pathern разработваме базирани на изкуствен интелект (AI) бизнес решения, които да подпомогнат сектори като застраховане, търговия на дребно, автоматизация на продажбите, интелигентни градове, производство, транспорт, инфраструктура и планиране на ресурси, околна среда, здравеопазване, маркетинг и реклама, автомобилостроене, туризъм и отдих. Определено можем да кажем, че вече хората са уморени да бъдат експлоатирани и да раздават данните си безплатно. Затова създадохме това приложение, благодарение на което всеки ще може да участва в събирането на данни и да ги обменя на справедлива стойност. Мисията на Pathern е да позволи този обмен чрез децентрализирана мрежа, както и да е достъпен и от полза за всички, въз основа на стойността, която предоставят на екосистемата“, сподели Юрий Мечев, Project Manager, Pathern.

  Във всеки един момент, потребителите могат да монетизират генерираните уникални записи в базата данни, чрез системата на KINGO. Приложението не записва видео и изображения, а само сканира обкръжаващата среда, като използва камерата на мобилното устройство, а изкуственият интелект се грижи за разпознаване, класифициране и класиране на засечените обекти.

  За да разгърне пълния потенциал на събраната база данни, компанията разработва допълнителни технологии, базирани на изкуствен интелект (AI), за да създаде модели, чрез които да предостави ефективни препоръки, прогнози и анализ на различни сектори в екосистемата като транспорт, застраховане, обществени паркинги, инфраструктура, търговия и други.

  Pathern стартира пилотно в България, в началото на септември, в партньорство с Mitsubishi Motors, Balkan Star Motors, GPS Bulgaria, Mobiliz, Willi Betz, Auto France 3000, Eurotrans 2000, Car transporter и Outdoor Network. Приложението може да бъде свалено от Google Play, Apple AppStore и Huawei AppGalery.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  Мария Габриел: В Европа има нужда от повече инвестиции в компании, ръководени от жени
  Едва 15% от стартъпите са основани от жени и те получават едва 2% от общите инвестиции в сферата, подчерта българският еврокомисал
  преди 2 дни
  НАП ще връщадо 1800 лева за 3 деца
  До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодателя
  преди 2 дни
  София вече има планетариум
  „Андромеда“ ще работи без почивен ден и ще предлага разнообразна програма
  25 ноември 2022, 14:42
  УниКредит: Цените на имотите в София може да паднат с между 5 и 10% през 2023
  В София и Варна жилищата са най-недостъпни за хората, едва 10% от домакинствата, които са с най-високи доходи, могат да си ги позволят, сочи анализ на банката
  25 ноември 2022, 11:18
  ЕС договори мерки за общо закупуване на газ
  Руският газ ще бъде изключен от съвместното закупуване, договориха се министрите на енергетиката от страните от ЕС
  25 ноември 2022, 09:21
  Първа копка на "Ритейл парк Добрич"
  Очаква се той да отвори врати през есента на 2023