четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2418 прочитания

    Дронамикс получава 2.5 млн. евро финансиране от Европейския съвет по иновации

    Грантът ще подпомогне развитието на компанията и изграждането на първите дрон-портове в Европа
    24 ноември 2022, 10:32 a+ a- a

    Свилен Рангелов, съосновател на „Дронамикс“

    Дронамикс, първата в света карго-дрон авиокомпания с лиценз да оперира в Европа, обяви днес, че е получила грант от 2,5 млн. евро от Европейската комисия в рамките на престижната програма EIC Accelerator на ЕСИ (Европейски Съвет по Иновациите).

    Асоциацията също така заяви намерението си да подкрепи предстоящия кръг от финансиране, серия А, на Дронамикс, който се очаква да отключи следващата фаза на развитие на компанията. Финансирането ще подпомогне развитието на компанията в мащаб, както и изграждането на първите дрон-портове в Европа.

    Европейският съюз е дом на милиони хора, живеещи в територии, до които традиционният превоз на товари често отнема дни. Дронамикс има за цел да демократизира въздушния превоз на товари, правейки бързите и надеждни доставки достъпни за компании и общности навсякъде, особено в отдалечени и труднодостъпни райони.

    "За нас е чест да получим тази подкрепа от Европейския съвет по иновации, още едно доказателство за потенциала на логистиката с дронове върху икономиката на Европейския съюз като цяло. Ще използваме финансовата подкрепа, за да положим основите на нашите операции в Европа и да продължим да развиваме иновациите в новия сектор, в който оперираме. Целта ни е да революционализираме товарната индустрия чрез последни технологии в авиацията", заяви Свилен Рангелов, съосновател и главен изпълнителен директор на Дронамикс.

    Дронамикс е една от малкото компании, които получиха финансиране от програмата EIC Accelerator, сред близо 1000 кандидати.

    Дронамикс е водещият разработчик и оператор на големи дронове с голям обсег, създадени специално за товари. Техният Черен лебед може да пренесе 350 кг на разстояние до 2500 км, което позволява доставка в същия ден на много дълги разстояния за различни индустрии, от фармацевтична до хранителна, от електронна търговия до резервни части. Проектиран с мисъл за горивна ефективност, Черният лебед може да работи с до 60% по-ниски емисии от алтернативните видове транспорт, включително въздушен товарен транспорт.

    Бързо разрастващият се екип на компанията включва някои от най-добрите световни авиокосмически и логистични експерти и е първата в Европа лицензирана карго дрон-авиокомпания.

    Дронамикс е носител на множество награди за иновации и е първият стратегически партньор на IATA за дронове в световен мащаб.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на ДРОНАМИКС ООД в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 4 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 9 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 9 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 10 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам