сряда, 17 април 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  799 прочитания

  Предстои 10-ото юбилейно издание на Hack TUES X

  Хакатонът стартира на 13 март и ще продължи 3 дни
  26 януари 2024, 12:08 a+ a- a

  Снимки: ТУЕС

  Десетото юбилейно издание на единствения и емблематичен за ТУЕС хакатон, организиран от ученици за ученици, Hack TUES X, стартира през март 2024 година.

  От 13-ти до 16-ти март 2024 г. на територията на Sofia Tech Park ще се проведе десетото юбилейно издание на емблематичния за ТУЕС хакатон – Hack TUES X. Ученици от Технологично училище „Електронни системи“ към Технически университет - София, под менторството на Асоциацията на завършилите ТУЕС, организират това събитие отново в присъствен формат.

  През 2023 година Hack TUES намери своето място сред иновативните и обещаващи практики на ЮНЕСКО за „Техническо и професионално образование и обучение“. Това прави Hack TUES единствената образователна практика от България.

  Хакатонът стартира на 13.03.2024г. с откриваща церемония, която ще се излъчи на живо в канала на училището в YouTube. По време на церемонията ще се проведе дискусия, където ще бъде разкрита основната тема и нейните подтеми за тазгодишното издание. В дискусията ще участват водещи специалисти в областта на програмирането и информационните технологии.
  Очакват се 70 отбора, съставени от ученици от различни класове, които ще бъдат разпределени в отбори с индивидуални ментори - възпитаници на ТУЕС и/или част от екипа на водещи ИТ компании. Тази година за пръв път се очакват и 20 отбора, съставени от завършили ученици на ТУЕС към ТУ-София. Учениците и завършилите участници се състезават в различни категории.

  Дните за разработка на проекти са 14-ти и 15-ти март, като състезанието ще завърши на 16.03.2024г. с церемония по награждаване. Форматът на състезанието включва полуфинали и финал, където подбрано жури от специалисти ще оценява проектите на нашите възпитаници и ще излъчи победителите.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
  Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
  преди 7 часа
  В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
  ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
  преди 7 часа
  ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
  Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата
  преди 9 часа
  Tesla ще съкрати над 10% от работната си сила
  Двама висши мениджъри също се оттеглят
  преди 10 часа
  Sameday планира 200% увеличение на точките за доставка извън дома в България
  Експанзията до 1500 точки до края на 2024 г. е част от регионален инвестиционен план в размер на €30 млн.