събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    9941 прочитания

    Софтуер, разработван от български ИТ професионалисти, печели награди в цял свят

    Вече 25 години DocuWare се доверява на български ИТ професионалисти за развитието на системата за управление на документи и автоматизация на работния процес
    22 февруари 2024, 17:29 a+ a- a

    Снимка: DocuWare

    Едни от най-престижните световни награди за софтуерни решения за управление на документи и автоматизация на работния процес през изминалата година бяха присъдени за разработки, в които ключов принос има екип от 125 български професионалисти.

    Работата и постиженията им в развитието на продукта на DocuWare бяха оценени от различни независими организации в Германия, Великобритания, Испания, Франция и САЩ.

    Получените от DocuWare награди през изминалата година са:
    •Accounts Payable/ Invoice Processing Product of the Year at the 2023 Document Manager (DM) Awards. Връчена в Лондон, Обединеното Кралство.
    •Large Business of the Year award for the 2023 ThinkDutchess Business Excellence Awards. Връчена в САЩ.
    •Frank Award for Best ECM/Document Management Software Provider. Връчена от The Cannata Report в САЩ.
    •Cloud Ecosystem SaaS Leader Award. Връчена в Берлин, Германия.
    •Националната технологична награда за най-добро DMS решение в Испания. Връчена в Мадрид, Испания.
    •DataMaster Lab награда за цялостно EDM решение, опростена облачна интеграция и усъвършенствана автоматизация на процеса на документи, връчена по време на търговското изложение Solutions 2023 в Париж, Франция.

    Вече 25 години ключова роля за развитието на системата има българският екип на една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас – Немечек България, която е избрана от DocuWare за доверен партньор. Основната част от софтуерния продукт се разработва именно от българския R&D екип, а компанията предлага и консултации, внедряване и поддръжка на софтуера като местен дистрибутор. През 2020 година в България е открит и новият съпорт център за клиентите на DocuWare. Така у нас се покрива целият ĸpъг от дейности – от разработването на системата, през предлагането и внедряването й на българския пазар до технологичното ĸoнcyлтиpaнe на клиентите и на външни пазари. 

    „Тези награди несъмнено са висока оценка за усилията и резултатите на екипа ни и за качествата на българските ИТ професионалисти в по-общ план. Голямото признание за нас обаче е доверието на партньорите ни от DocuWare. Четвърт век на устойчиво сътрудничество с глобален лидер само по себе си е голямо постижение. Но още по-значеща за нас е стратегическата ни роля на партньор, който носи стойност, а не просто на изпълнител на конкретни задачи и ние сме горди, че сме я заслужили.”, обяснява Георги Брашнаров, Основател и Изпълнителен Директор на Немечек България.

    „Партньорството ни с Немечек България е много силно и близко, сякаш работим врата до врата. Екипът в България има много важна роля за стратегическото развитие на системата и носи сериозни отговорности. Винаги можем да разчитаме на тях, на високия им професионализъм, на това, че имат дълбоки познания в технологията и винаги са в час с последните тенденции, на стабилността им, дори когато работим с много кратки срокове и предизвикателни задачи. Не на последно място по важност е откритата и ясна комуникация помежду ни.”, обобщава Михаел Бергер, президент на DocuWare Group. 

    От 1999 г. насам сътрудничеството между DocuWare и Немечек България се разширява поетапно, като през 2003 година именно българският екип е избран да разработи ново поколение на продукта. След успешната реализация на проекта до днес родните специалисти отговарят за ядрото на системата. Те са и основният двигател за качването на DocuWare в Cloud среда преди 12 години.

    „Тогава това беше нова технология, а ние бяхме пионери в сектора. Наистина беше смело от страна на DocuWare да ни гласуват доверие, защото сегментът е много консервативен. Хората искат пълна сигурност за своите документи. Но се оказа стратегически важен избор с визия за бъдещето, защото осигури конкурентно предимство. Дори наградите, които получаваме сега отразяват постиженията ни в това направление.“, разказва Станимир Атанасов, Директор на дивизия DocuWare в Немечек България.

    Към днешна дата ключово за развитието на продукта пък е използването на възможностите на AI. Това може да даде решение за времеемки задачи, които не носят особена стойност и все още се извършват ръчно. Пример за това са индексирането на документи и добавяне на мета данни.

    От 2000 г. системата DocuWare се предлага и внедрява успешно на пазара у нас от Немечек България. Решенията се използват и от редица организации, сред които български и международни компании от различни индустрии, банки и финансови институции, държавни институции и общини, библиотеки, университети и др.

    Системата и ECM решенията на DocuWare се използват от над 17 000 компании в над 100 държави и стотици хиляди потребители по света. Тя дава възможност за ефективно и сигурно управление на документи и работни процеси. С DocuWare потребителите могат да изготвят, редактират и подписват договори с електронен подпис, да архивират информация, документи и кореспонденция, да издават и проследяват фактури, да взаимодействате с членове на екипа, независимо къде се намират те. Тя е подходяща за организации с различни размери – от най-малките фирми до големи корпорации и може да бъде използвана във всяка среда – Cloud, On-Premise или с мобилна версия за различни устройства.

     Вижте профила и актуалните позиции за работа на Немечек ООД в JOBS.bg

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 ден
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 ден
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 1 ден
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 1 ден
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години