сряда, 19 юни 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1975 прочитания

  Microsoft обяви Copilot+PC

  От компанията съобщиха, че 2024 ще бъде „годината на компютъра с изкуствен интелект“
  21 май 2024, 08:40 a+ a- a

  Снимка: Microsoft

  Преди годишната конференция за разработчици на компанията, която започва във вторник (21 май), Microsoft обяви последната си иновация, свързана изкуствения интелект (ИИ/AI)с нова марка, наречена Copilot Plus PC. Марката ще обозначава лаптопи на Microsoft, които са оборудвани с AI хардуер и поддръжка за AI приложения.

  Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела каза на брифинг за медиите, че новите компютри ще се предлагат от всички основни партньори на компанията за лаптопи, включително Dell и HP, според The Verge. Лаптопите Surface на Microsoft също ще включват Copilot Plus, отбелязва Quartz.

  Очакваше се компанията да представи нова версия на своя таблет Surface Pro и лаптоп Surface, захранвани от чипове Snapdragon X Elite от Qualcomm и проектирани от Arm. Процесорите на Qualcomm вероятно ще бъдат наравно с процесорите, които компанията заменя от Intel. Надела добави, че лаптопите на Microsoft, оборудвани с чипове от Intel и AMD, също ще разполагат с възможности за изкуствен интелект.

  Новите Surface Pro и Surface Laptop ще включват NPU или модули за невронна обработка (neural processing units), които са хардуерни ускорители, създадени да поддържат AI приложения на устройствата.

  Една от новите AI PC функции, „Recall“, използва AI за изграждане на „фотографска памет“ на дейността на лаптопа на потребителя, която след това може да търси. Компанията също така каза, че Microsoft Copilot ще бъде надграден, за да поддържа новия ChatGPT-4o.

  Освен актуализациите на AI, се очаква Microsoft да обяви актуализации на своите устройства Surface, включително повече памет за поддръжка на AI приложения и промени в изграждането на моделите.

  През януари Microsoft обнови компютрите си, за да позволи на потребителите да подканят AI чатбот с клавиатурата си. Microsoft обяви, че новите клавиатури на Windows ще включват клавиш Copilot за своя базиран на изкуствен интелект асистент, Copilot – първата голяма актуализация на клавиатурата от почти две десетилетия. Бутонът Copilot замества клавиша за меню.

  В актуализацията на клавиатурата Юсуф Мехди, главен потребителски маркетинг директор на Microsoft, каза, че 2024 г. ще бъде „годината на компютъра с изкуствен интелект“.

  „През тази нова година ние ще поставим началото на значителна промяна към по-лично и интелигентно компютърно бъдеще, където AI ще бъде безпроблемно вплетен в Windows от системата, през силиция до хардуера“, каза Мехди.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Близо 120 младежи ще започнат стаж тази година в А1
  От създаването на инициативата през 2004 година досега на стаж в А1 са преминали близо 1500 стажанти
  преди 9 часа
  преди 14 часа
  Публичните финанси на България губят 3 млрд. лв. годишно заради недекларираната заетост
  Най-високите нива на използване на подобни практики са открити в секторите селско стопанство, туризъм и строителство
  преди 15 часа
  Nvidia стана най-ценната компания в света
  С пазарна капитализация над $3,3 трилиона, тя надмина Microsoft и Apple
  преди 15 часа
  За първи път: Соларната енергия е повече от петролната
  7 китайски компании за соларна инфраструктура изпреварват енергийните резерви на 7-те най-големи петролни компании