петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1233 прочитания

    Адастра България пусна безплатно за правителствата от цял свят платформа в помощ на борбата с Covid-19

    Ataccama One е с внедрен изкуствен интелект и може да се ползва безвъзмездно от държавните органи по света
    08 юли 2020, 16:49 a+ a- a

    Ataccama, част от Адастра Груп, обяви, че предоставя своята платформа за управление на данни Ataccama One безплатно за правителствата по целия свят в помощ на борбата срещу COVID-19.

    Консолидирана технологична платформа за анализ, повишаване на качеството, управление и мониторинг е с внедрен изкуствен интелект и може да се ползва безвъзмездно от държавните органи по света, с цел предоставяне на надеждни данни от изследванията и вземане на информирани решения. Технологията е дело на екип от разработчици и софтуерни инженери на компанията Ataccama, част от Адастра Груп.

    На фона на рекорден брой тестове и ръст на случаите на заразени с COVID-19, платформата Ataccama One предоставя съвременно решение за автоматизирано управление на данните от изследванията.

    „Ataccama One е мощен технологичен инструмент, с който бихме могли да допринесем съществено към усилията в посока опазване на общественото здраве“, заяви Любомир Овчаров, изпълнителен директор на Адастра България. „Надеждността на данните от направените изследвания играе съществена роля в борбата с COVID-19. В тази връзка е и желанието ни да предоставим, в сътрудничество с Ataccama,  напълно безвъзмездно, технологичната експертиза на Адастра, за осигуряване на точни и навременни данни, в подкрепа на определяне на мерките за овладяване на пандемията“. 

    Ataccama One може да се използва като сигурен портал за тестовите данни от лабораториите, които да бъдат предоставяни на няколко части (batches), в реално време или ежедневно. Изкуствен интелект профилира и валидира данните с цел бързо идентифициране на потенциални проблеми в тях. Друга функция на платформата е автоматично почистване на въведените данни, както и мониторинг на тяхното качество. 

    Една от ключовите възможности на Ataccama One е опцията за еднозначно разпознаване и унифициране на дублирана лична информация (премахване на дубликати). В единен хъб за управление на данните (MDM hub) може да се съхраняват, управляват и предоставят чисти и консистентни данни за всеки тестван човек, включително цялата информация за теста и резултатите от него. Платформата, също така, предоставя контрол на достъпа и функции за защита на личните данни. Внедряването ѝ може да се осъществи в рамките на няколко седмици.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 9 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 10 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 12 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 14 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк