неделя, 28 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2488 прочитания

    Как да оптимизираме бюджет за луксозно пътуване?

    Вижте няколко съвета за това как да намалите някои излишни разходи, които сте предвидили за петзвездна ваканция
    10 октомври 2013, 09:59 a+ a- a

    Вижте няколко съвета за това как да оптимизирате бюджета, който сте предвидили за ваканция, така че да извлечете максимума като на истинско петзвездно пътешествие. 

    Проучете мястото

    Ако предприемате организирано от туроператор пътуване, поискайте допълнителна информация за страната или курорта, в който отивате. Ако организирате сами ваканцията си се разровете в мрежата за мнение на други посетители на избрания от вас хотел, за да не останете разочаровани, тъй като често снимките в официалните сайтове на хотелите са обработени така, че да изглеждат много над действителността. 

    Изберете хотел

    Това, че някой хотел има пет звезди не означава обезателно, че ще ви допадне. Големите комплекси обикновено са шумни и предлагат много забавления, но ако търсите спокойствие колкото и луксозно да е мястото, няма да останете доволни. Ако искате лукс, проверете по-малките бутикови хотели. Не се подлъгвайте по това, че са с една звезда по-малко, защото обикновено компенсират с ред други екстри, които да направят почивката ви пълноценна. 

    Внимавайте с багажа

    Не прекалявайте с количеството багаж, с който потегляте на пътешествие. Премерете колко тежи куфарът ви преди да отидете на летището, защото има високи такси за свръх багаж и дори килограм над допустимото може да ви създаде проблеми. В повечето хотели се предлагат услугите пране и гладене,  така че няма опасност да останете без дрехи. Не взимайте твърде много козметика, защото в хотелските бани винаги има най-необходимите средства за хигиена. 

    Оптимизирайте времето си

    Не отдавайте голяма част от времето си в отговаряне на служебни имейли или чат в социалните мрежи. Това, че имате безплатен интернет в хотела, съвсем не означава да се възползвате непрекъснато от него.

    Харчете разумно

    Когато купувате сувенири, първо проучете цените на различни места. След като изберете от къде да закупите избраното, опитайте се да спазарите отстъпка от продавача ако взимате повече от един артикул. Това, че сте приготвили определена сума, съвсем не ви задължава да я похарчите. Ако почивката ви не е с включена храна в цената, помислете дали да не си набавите продукти от супермаркет и да приготвите сандвичи за обяд. А вечер да си организирате приятна вечеря в по-луксозен ресторант. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 дни
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 2 дни
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 2 дни
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 дни
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    26 април 2024, 11:47
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години