През 2016 Анет Ларкис навърши 74, обаче тялото, кожата и цялостното ѝ излъчване са като на 30-40 годишна жена. Каква е нейната тайна? В храната и режима на хранене. Казва, че в това се крие ключът към нейния добър външен вид.
Ларкис е вегетарианец. Преди 30 години тя решава да стъпи още едно ниво по-горе и преминава на суровоядство. Нейната диета се състои от зеленчуци, плодове, ядки и семена. Интересното е, че има градина и сама отглежда зеленчуците и плодовете, които консумира. Нарича градината си „извор на младостта“. Всички плодове и зеленчуци са органични и се поливат само с дъждовна вода. В градината ѝ в Маями-Дейд растат зеле, броколи, боб мунг, сочни ананаси, захарна тръстика, домашно отглеждани кълнове и други.
Споделя, че пие много плодови сокове, които сама приготвя. И става рано - не по-късно от 5,30 часа. Съпругът ѝ (в момента на 58) казва, че когато са навън, често хората ги питат дали това е неговата дъщеря и дори внучка. Вижте репортаж за Ларкис, когато е на 70:
Ето кои според Анет са общовалидните фактори за водене на здравословен начин на живот:
1. Питателна храна.
2. Поддържане на тялото и мозъка в добра форма.
3. Достатъчно време прекарано на слънце, но не прекалено.
4. Добър сън и достатъчно почивка – тук няма формула, за всеки това време е различно.
5. Поддържане на положителна перспектива към света.
Според нея най-важното е сами да поемем отговорност за живота си. Споделя, че за нея самата е имало огромен риск да развие животозастрашаващо заболяване предвид гените си и заболяванията в семейството – сърдечни разстройства, затлъстяване, диабет, хипертония и рак. Майка ѝ умира от рак на 47, а баба ѝ от рак на гърдата на 36. Всички сестри на баба ѝ също умират млади от различни заболявания. Анет споделя, че никога дори не си е помисляла, че я очаква подобна съдба. Да, гените имат важно значение за нашето здраве, но не и водеща роля. „Защото ако това е така, вече нямаше да съм сред живите...“, казва тя. Най-важното според нея е човек да поеме отговорност за себе си и да спре сам да си вреди.