петък, 24 януари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  46759 прочитания

  Винаги можеш да бъдеш във форма

  Джанис Ленард е на 72 и e един от най-вдъхновяващите учители по йога, пилатес и балет в света
  29 юли 2016, 17:24 a+ a- a

  Джанис Ленард е на 72 и въпреки това продължава да практикува и преподава активно йога, пилатес и балет. Джанис изглежда прекрасно за годините си и e живо доказателство, че възрастта не е преграда да правиш това, което обичаш. И да бъдеш във форма. Повечето от учениците ѝ са с десетилетия по-млади от нея, а много хора посещават класовете ѝ не заради упражненията, а за да наблюдават грациозните ѝ движения. 

   С класовете и видеата си тя иска да вдъхнови колкото се може повече хора да се погрижат за тялото си, особено тези, които смятат, че вече са твърде стари, слаби или не са във форма. 

  Джанис започва да се занимава с балет от 7-годишна и оттогава не е прекъсвала. Йогата става част от живота, когато е на 60. Започва да посещава различни практики и учители, но така и не намира подходящия клас за нея. Затова решава де се сертифицира като преподаватели и да стартира собствени курсове, които съчетават изящните движения на балета с позите в йогата.  Макар и навършила вече 70, Джанис казва, че няма нещо, което е правила на младини и което да не може да направи сега. 

  Преди около година тя се подлага на операция за смяна на тазобедрената става, но дори и тази интервенция не ѝ пречи да продължи да прави това, което обича. Само три седмици след операцията тя отново преподава йога. И доказва, че когато човек е във форма, тялото се възстановява много по-бързо, дори и след 70.

  Джанис непрекъснато повтаря на хората, че няма невъзможни неща и че никога не е късно да се погрижат за тялото си. „Просто започнете, следвайте своето темпо, бавно и умерено. Не бързайте. В началото не се опитвайте да правите велики неща.“ 

  Вижте видео: 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 43 минути
  Брекзит премина първо одобрение в ЕС
  Предстоят още две гласувания до окончателния „развод“
  преди 1 час
  България и Гърция ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на туризма
  Гърция е сред основните туристически пазари за страната ни
  преди 20 часа
  МВнР с препоръки към българите за коронавируса от Китай
  На този етап СЗО не препоръчва ограничаване на пътуването или търговията
  преди 20 часа
  15% ръст на сделките с имоти в София
  Това отчитат от АДРЕС за 2019, като за 2020 очакват стабилност в цените и висока активност на купувачите
  преди 20 часа
  Всяка администрация ще бъде оценявана по поне 5 метода
  Кабинетът прие 15 нови задължителни стандарта за административно обслужване и 5 задължителни метода за обратна връзка и измерване на удовлетвореността