събота, 16 февруари 2019  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  900 прочитания

  Колко често почистваме стените в дома си?

  Близо 60% от българите почистват стените си в къщи
  08 ноември 2018, 11:11 a+ a- a

  Стените в българските домове по-често се почистват, отколкото да се боядисват. Повече от половината българи мият сами стените си в къщи. Най-често това се случва веднъж месечно, а 8% от запитаните прибягват до почистване всяка седмица, показва проучване на "Оргахим". 

  Близо 42% от отговорилите най-често мият стените си в кухнята, а над 38% - стените в детската стая и коридора. В трапезарията и хола не се почиства често, а в спалнята почти не се налага стените да бъдат измивани. 

  Близо 82% от българските семейства почистват стените си частично, само в замърсените участъци и едва 18% от запитаните изчистват целите стени в жилищата. 

  За почистване на петна на стените се ползват всякакви препарати, дори и такива, забъркани в домашни условия, препоръчани от интернет или от познати. При по-честото третиране на замърсените участъци обаче, на стените се получава видима разлика с не третираните участъци. За такива стени, изненадани от детски пръстчета, боички и разлети сокчета специалистите препоръчват да се ползва сатенена боя. Тя е устойчива на петна и се почиства лесно. 

  За боядисването на детски стаи, кухни, коридори, антрета, стълбища и помещения с интензивно движение на хора и замърсяване сатенената боя е идеалното решение. Тя е особено подходяща за семейства с деца и домашни любимци. Сатенената боя е за предпочитане, когато на стената ни очакват първите рисунки на наследниците с цветни моливи или пастели, флумастери, тест-маркери или моливи за чертане.

  За помещения с по-малка натовареност специалистите препоръчват боядисването да е с матова боя. Боята с матово покритие не позволява на несъвършенствата по стените да изпъкват. 

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 ден
  Дуалното обучение у нас ще бъде подпомогнато с 14 млн. лева европейски средства
  През 2019 за първи път средната брутна учителска работна заплата изпреварва средната за страната
  преди 1 ден
  Нови правила намаляват бюрокрацията за работещите в друга страна от ЕС
  Ще отпадне необходимостта от заверка при представянето на официални документи
  преди 1 ден
  преди 1 ден
  Предсрочни избори в Испания на 28 април
  Това ще бъдат третите за последните четири години избори в страната