петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2381 прочитания

    Бутиковият хотелски бранд MGallery by Sofitel влиза в Пловдив

    Хотелът е в процес на изграждане и ще отвори врати през 2019
    14 ноември 2018, 13:22 a+ a- a

    Хотелска група Orbis ще открие съвсем скоро своя първи хотел в Пловдив, съобщават оттам. Досега представен в България с хотелите ibis и Novotel в София, Orbis (партньор на AccorHotels в Източна и Югоизточна Европа) вече има сключен франчайз договор за MGallery by Sofitel в Пловдив и през 2019 г. хотел от луксозния бутиков бранд ще отвори врати в Градa на тепетата.

    Хотел MGallery by Sofitel в Пловдив ще предложи 60 стаи и апартаменти, спа и уелнес зона, както и конферентни зали. Хотелът е в процес на изграждане като реконструкция на съществуваща вече сграда, която преди това е била емблематичен търговски център и където в момента се помещава „Торро Гранде“ – най-модерният ресторант в града.

    MGallery by Sofitel в Пловдив ще постави началото на изцяло нов хотелски сегмент в България – луксозният бутиков сегмент. Интериорният дизайн е дело на S+S – едно от най-бързо развиващите се и креативни архитектурни студиа в света, носители на наградата Дизайнери на годината за 2018, присъдена от The Gold Key Awards, Ню Йорк.

    „Мястото и архитектурата на хотела ще бъдат уникални. За нас дизайнът е на първо място и не крием, че нашата амбиция е да превърнем тази историческа сграда в най-забележителния хотел в Пловдив. Брандът MGallery се съчетава перфектно с тези наши планове – да представим на пазара една силна световно известна луксозна марка чрез бутиков хотел, който идеално пасва на духа на един от най-старите градове в света.“ – коментира собственикът на хотела Бойко Качулев.

    „България – подобно на цяла Югоизточна Европа, е обещаващ пазар за хотелиерите, тъй като предлага както на бизнеса, така и на туристите, палитра от изцяло нови и непознати дестинации. Горди сме, че бяхме избрани от местния инвеститор, който има големи амбиции за развитието на MGallery в Пловдив. Ние изцяло подкрепяме този проект, защото тази дестинация, този град, заслужава със сигурност най-добрата марка хотел.“ – каза Франк Реул, ръководител „Развитие“ на Orbis & AccorHotels в Източна Европа.

    Към момента по света има над 90 бутикови хотели MGallery, като всеки от тях носи уникална история и дух, вдъхновени от дестинацията. Част от колекцията на MGallery са популярните: хотел Molitor в Париж, хотел INK в Амстердам, Queens Hotel Cheltenham в Англия, хотел Santa Teresa в Рио де Жанейро, хотел Lindrum Melbourne в Австралия, Muse Bangkok Langsuan в Тайланд и Hotel des Arts Saigon във Виетнам.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 11 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство