понеделник, 18 март 2019  RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1006 прочитания

    Стартъп представи 3D-принтирана пържола

    Ястието е вегетарианско
    07 януари 2019, 13:12 a+ a- a

    Според някои анализатори световното потребление на месо ще достигне 388 млн. тона до 2030, което е с около 40% повече отколкото през 2011. Нарастващата консумация е причина за развитието на множество алтернативи - от месо, отгледано в лаборатория, през ферми за насекоми до 3D-принтирани храни с растителен състав.

    Джузепе Шонти, д-р по Биомедицина и основател на Nova Meat, е разработил своето кулинарно произведение, комбинирайки протеини от ориз, грах и водорасли. Съставките образуват паста, която се поставя в спринцовки. Всяка от тях пък служи като писец на 3D принтер.

    Машината може да произведе близо 100 гр. продукт за около половин час, твърди Шонти. Според него е успял да създаде храна с вида и текстурата на месо, а сега остава да направи и вкуса ѝ като този на месната пържола.

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 минути
    Засега няма информация за пострадали българи в Утрехт
    Едн човек е убит, няколко са ранените
    преди 48 минути
    Жените в България са най-младите майки в ЕС
    Жените в Европейския съюз раждат все по-късно
    преди 2 часа
    Великобритания може да проведе европейски избори
    При отлагане на Брекзит страната ще продължи да изпълнява задълженията си според договора с ЕС
    15 март 2019, 11:58
    Софтуер Груп открива 200 нови работни места в България до 2021
    Компанията подписа договор с Европейската инвестиционна банка за 18 млн. евро инвестиционен заем