петък, 20 септември 2019   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  812 прочитания

  Виртуалната реалност може да бъде използвана за лечение на депресия

  Технологията ще учи пациенти отново да се наслаждават на живота
  24 април 2019, 13:40 a+ a- a

  Изследователи от Университета в Калифорния, Лос Анджелис смятат, че виртуалната реалност може да бъде използвана като инструмент за лечението на депресия. Импровизирани сценарии и изживявания могат да помогнат за повишаването на самочувствието и подобряване на настроението, сочи проучването. Смята се, че техниката може да е полезна за преодоляването на състояния, в които пациентите са загубили възможността да се насладят на дейности, които обикновено обичат да правят. Учейки страдащите от депресия да наблюдават и разпознават позитивните моменти, изследователите се надяват да намерят забавен начин за подобряването на психичното им състояние.

  Проучването е ръководено от професор Мишел Краске, директор на Центъра за проучвания, свързани с тревожност и депресия в Университета в Лос Анджелис. Освен емоционалните промени в състоянието на пациентите преди и след лечението, учените са наблюдавали и поведението на мозъка им с помощта на ядрено магнитен резонанс.

  Следващата стъпка от изследването е създаването на повече виртуални изживявания и подобряването на достъпа до технологията, пригаждайки я за смартфони и устройства за виртуална реалност, използвани в домакинството. Учените ще разгледат и възможността за адаптирането на изживяванията за виртуална реалност според изискванията на всеки пациент.

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 1 час
  Докъде летяха българите през лято 2019?
  Най-посещаваната държава от българите за лято 2019 е Германия
  преди 2 часа
  В София стартира изграждането на нов мащабен офис проект
  Очаква се Park Lanе Office Center да бъде завършен в средата на 2021
  преди 22 часа
  Бизнес организации стартират инициатива за повече добри новини за българската икономика
  Кампанията „За да успеем в България“ е провокирана от отказа на електронните медии да споменават фирмени и продуктови наименования с информационна, а не с рекламна цел
  преди 23 часа
  ЕС даде ултиматум на Борис Джонсън
  „Покажи ни план за Брекзит в следващите 12 дни или това е краят“, гласи той